Tuga Active Wear
TransTerraAlta, una ruta sorprenent

Benicarlˇ acull el VII Certamen de Ciclisme Adaptat

SerÓ aquest proper diumenge 3 de juny. La cursa tÚ una marcada voluntat reivindicativa per conscienciar la ciutadania sobre els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional

Etiquetes   esports, ciclisme, benicarlo

Publicat el30/5/2018

Benicarlˇ acull el VII Certamen de Ciclisme Adaptat | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Esportistes de ciclisme adaptat durant una cursa a Deltebre


Aquest diumenge, Benicarlˇ acollirÓ el VII Certamen de Ciclisme Adaptat, una prova que serÓ campionat auton˛mic de la modalitat. Al carÓcter esportiu de la cursa s’afegeix una marcada voluntat reivindicativa per conscienciar la ciutadania sobre els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional.

El regidor d’Esports de Benicarlˇ, Carlos Flos, i la regidora de Discapacitat i presidenta de l’Organisme Aut˛nom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Filo Agut, han presentat junt a Ramon Meseguer, president de Cocemfe-Maestrat, i Julia RodrÝguez, de Cocemfe, el VII Certamen de Ciclisme Adaptat, que tindrÓ lloc el proper diumenge 3 de juny, en el marc de les activitats programades amb motiu del Mes dedicat a les persones amb diversitat funcional.

Flos ha declarat que "des de la Regidoria d’Esports intentem sempre donar suport i potenciar a tot all˛ relacionat amb l’esport adaptat, perquŔ ajuda a donar oportunitats". En aquest sentit, Agut ha remarcat que "l’esport Ús una eina molt bona d’integraciˇ per a les persones amb discapacitat".

La setena ediciˇ del Certamen de Ciclisme Adaptat Ciutat de Benicarlˇ estÓ organitzat per l’entitat Cocemfe, amb la colĚlaboraciˇ de la Regidoria d’Esports i la presidŔncia de l’OACSE (Organisme Aut˛nom de Centres Socials Especialitzats), a mÚs de la colĚlaboraciˇ de la Diputaciˇ de Castellˇ. La cursa serÓ prova auton˛mica i comptarÓ amb la colĚlaboraciˇ de la Brigada d’Obres i Serveis, Policia Local, Creu Roja, Protecciˇ Civil i nombrosos voluntaris.

EstÓ previst que de 15 a 20 corredors prenguen la sortida del circuit urbÓ d’1,5 quil˛metres que s’ha preparat, sobre el qual es faran 20 voltes. Des de l’organitzaciˇ, Meseguer ha volgut animar a la gent a sortir al carrer i disfrutar de l’espectacle i ha remarcat que "Ús necessari extremar la precauciˇ a l’hora de creuar els carrers per tal d’evitar incidents innecessaris".

La prova comenšarÓ diumenge a les 11.00 hores, davant de la Tourist Info. El circuit, que consta d’un total de 30 quil˛metres, recorrerÓ els carrers de Ferreres Bretˇ, Sant Francesc, Mare de DÚu del Carme, Olivella, Rei En Jaume, Crist de la Mar, Joan XXIII i CÚsar Cataldo. A banda de l’espectacularitat de la prova i del seu carÓcter competitiu, els organitzadors han volgut destacar el seu aspecte reivindicatiu i de sensibilitzaciˇ sobre els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional que caracteritza el certamen des del seu origen.
TransTerraAlta, una ruta sorprenent