CICLE DE VISITES GUIADES A BENICARLÓ. PRIMAVERA - ESTIU 2021

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/24/2021#) AND (caducitat>=#6/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Aurell i Debats guanyadors de la 1a cursa de l'Airosa al Mas de Barberans passada per aigua

El dissabte 8 d’agost de 2015, en ple estiu, la pluja va acompanyar als participants de la primera edició de la cursa de muntanya de l’Airosa, al Mas de Barberans amb un recorregut de 16 Km i 930 m positius, en un recorregut espectacular pel parc natural dels Ports.

Etiquetes   curses de muntanya, mas de barberans, els Ports

Publicat el10/8/2015

Organitzar una cursa en ple estiu, al mes d'agost, a les Terres de l'Ebre fa que els organitzadors pensin en un horari de tarda-nit per tal d'evitar les hores de màxima insolació. Encertadament la 1a cursa de l'Airosa es va pensar per a fer-la la tarda del 8 d'agost.

Durant la setmana el sol, la xafogor, les altes temperatures... dominaven uns dies estiuencs dels de veritat però dissabte al matí la pluja va presentar-se al massís dels Ports, això sí amb previ avís d'uns dies, i al mateix poble del Mas de Barberans. Tot i aquest a pluja els organitzadors ja avisaven per les xarxes socials que s'hi anés ben preparat perquè no se suspendria.

Aurell i Debats guanyadors de la 1a cursa de l’Airosa al Mas de Barberans passada per aigua | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...sortida de la 1a cursa de l'Airosa (Mas de Barberans)


Sota una pluja fina però persistent a les 6 de la tarda es donava la sortida als gairebé 70 inscrits a la 1a cursa de l'Airosa. El nombre de participants va ser una mica baix respecte a les altres curses que es fan a les Terres de l'Ebre, potser per estar fora del circuit ebrenc, per estar en ple estiu, per ser la primera edició de la cursa... Sigui com sigui els participants, motivadíssims, van començar a córrer pels carrers del Mas de Barberans animats pel nombrós públic que, paraigües en mà, no volien perdre's la sortida de la cursa de l'Airosa. Després d'un breu recorregut urbà els corredors van dirigir-se en constant pujada al castell de l'Airosa, el punt més alt de la cursa a 958 m. d'alçada, al que van arribar després de 5 Km. Des d'aquí els esperava una forta baixada fins al racó d'en Marc. Després de creuar el barranc de la Galera (Km 8), just on s'uneixen el barranc d'en Marc i el barranc del Mas, van remuntar la pista de Casetes Velles durant uns 700 m. per a seguir per un sender a l'esquerra amb una curta però forta pujada (uns 300 metres positius en menys d'1 Km) fins a la zona de la Mola; des d'aquí van seguir planejant durant un quilòmetre per després seguir per un sender de baixada recuperat per a la cursa, al Km 10 quan va parar de ploure, fins entrar al llit del barranc de la Galera, que van seguir durant gairebé 1,5 Km fins arribar a la pista que portaria als corredors a la línia d'arribada al centre del Mas.

Aurell i Debats guanyadors de la 1a cursa de l’Airosa al Mas de Barberans passada per aigua | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la 1a cursa de l'Airosa (Mas de Barberans)


Els podi masculí absolut el van ocupar Pere Aurell de La Cameta Coixa (1:46:59), Jonatan Cuesta del Trail CER La Sénia (1:47:27) i Josep Benaiges del TR Cabra Freixet El Perelló (1:53:04). El podi femení absolut va ser per a Ragna Debats de La Cameta Coixa - Ous Roig (2:08:31), Gemma Colomé del Team Flowers - Lo Corriol (2:22:02) i Fanny Barreda del Maestrazgo Canyero's Bar (2:28:38).

Aurell i Debats guanyadors de la 1a cursa de l’Airosa al Mas de Barberans passada per aigua | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Pere Aurell i Ragna Debats, guanyadors de la 1a cursa de l'Airosa (Mas de Barberans)


Consulta la classificació general de la 1a cursa de l'Airosa del Mas de Barberans

Àlbum d'imatges de la 1a cursa de l'Airosa del Mas de Barberans