Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/26/2021#) AND (caducitat>=#10/26/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Un astor captura el poll d'àguila calçada

El pollet va nèixer el passat 3 de juny, l’únic que va descloure dels dos ous de la posta d’enguany al niu d’àguila calçada i del que s’ha pogut seguir l’evolució a través d’una càmera webcam instal·lada al Parc Natural dels Ports

Etiquetes   natura, fauna, parc natural ports

Publicat el30/6/2020

Un astor captura el poll d’àguila calçada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L'astor captura l'únic poll d'àguila calçada de la posta d'enguany


Si seguiu l'evolució del niu d'àguila calçada, ja en coneixereu les darreres novetats: divendres passat, poc abans de fer-se fosc, un astor va capturar el poll.

El pollet va nèixer el passat 3 de juny, l'únic que va descloure dels dos ous de la posta d'enguany. Hauria nascut després de 37,6 dies d'incubació, un període molt similar als anys anteriors (37,5, 37,3 i 37,1).

Dissabte, a punta de dia, un dels tècnics del Parc Natural dels Ports es va desplaçar fins al lloc per tal de comprovar que el poll no fos al terra i confirmar que efectivament havia estat capturat per l'astor. Durant els dies següents encara s'ha vist alguna visita tant del mascle com de la femella, sobretot als matins per aportar branques noves al niu.

Davant d'aquesta nova situació, divendres 3 de juliol es tancarà l'emissió del directe. Periòdicament es comprovaran les imatges enregistrades per si ha hagut alguna activitat rellevant i saber quan marxa la parella del territori. En aquest cas, es compartirà al canal de Youtube i a les xarxes socials amb els habituals vídeos curts.


L'astor

L'astor (Accipiter gentilis) és un rapinyaire forestal resident al Parc Natural dels Ports. Hi ha una parella d'astors que nidifica en un bosc pròxim, amb polls volanders que ha d'alimentar.

Tant l'astor com l'àguila calçada són depredadors situats al capdamunt de la cadena alimentària. Són espècies protegides, tot i que cap de les dues es considera amenaçada.

Des de 2018, s'han vist diversos intents d'atac al niu, un dels quals va fer caure un poll l'any passat. A vegades, la línia entre presa i depredador no és gens clara. Aquesta webcam només és una petita finestra a la natura que confiem tornar a obrir la propera temporada i seguir de prop les aventures d'aquesta parella de calçades.Font i foto: Parc Natural dels Ports