Descobreix el patrimoni de Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. De l´1 de juliol a l´11 de setembre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Ascó prepara la campanya turística d'estiu

Aquests dies s’estan fent tasques de desbrossament dels senders del terme municipal

Etiquetes   turisme, turisme natura, asco, ribera ebre, terres ebre, riu ebre

Publicat el9/6/2020

Ascó prepara la campanya turística d’estiu  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Vistes d'Ascó i el riu Ebre des del Castell


L'Ajuntament d'Ascó està treballant aquests dies en les tasques de desbrossament de senders del terme municipal, uns treballs que s'allargaran durant dos setmanes. Amb aquesta intervenció es millorarà l'accés i mobilitat dels senders, reduint el risc d'incendi i deixant-los a punt per a començar la campanya turística d'estiu.

Ascó es localitza en un emplaçament estratègic a l'Ebre català, s'eleva tot just vora el riu Ebre i enmig d'una gran plana fluvial tancada per dos passos o estrets, el Pas de l'Ase i el Pas del Llop d'Andisc.

Els amants del senderisme, la btt i la natura poden gaudir de fins a 8 rutes senyalitzades, que permeten descobrir el terme municipal d'Ascó. Enfilant-nos fins a les carenes més altes de la serra del Tormo, el Pic de l'Àguila, gran miranda de la Ribera d'Ebre. Passejant pels camps més fèrtil a les Illes, la plana fluvial d'Ascó. Descobrint els espais de la batalla de l'Ebre, entrant en campaments militars i búnquers. Albirant paisatges de ribera freqüentats per llaüters al pas de l'Ase, un petit congost que dibuixa el riu Ebre entre Ascó i Garcia.

En aquest enllaç podreu descarregar el fulletó amb la fitxa tècnica de cada ruta.

A més de la pràctica del senderisme i la btt, l'oferta d'activitats a la natura és molt variada. Navegar per l'Ebre amb piragües i caiacs, embarcacions de motor de petit calat o amb Lo Roget, una rèpicla moderna d'un llaüt, l'embarcació típica de l'Ebre català que té els seus origens en l'època musulmuna. Es fan viatges turístics entre Ascó i el Pas de l'Ase durant els períodes que la navegabilitat fluvial es permesa.


Per: Redacció

Foto: Cedida