Lo Sirgador, llagut turÝstic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

L’arr˛s i la pastisseria centraran part del programa de la fira alimentÓria Festast

Del 23 al 25 de marš, la fira aplegarÓ cuiners que acumulen vuit estrelles Michelin i posarÓ a l’aparador l’ampli ventall de productes culinaris de proximitat

Etiquetes   producte proximitat, tortosa, terres ebre, arros

Publicat el20/3/2019

L’arr˛s i la pastisseria centraran part del programa de la fira alimentÓria Festast | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Els arrossos seran els protagonistes de la jornada de dilluns, reservada als professionals del sector


La gastronomia i l’agroalimentaciˇ de Tortosa i el conjunt de les Terres de l’Ebre seran protagonistes, aquest cap de setmana, a la sexta ediciˇ de Festast. El pavellˇ firal de Remolins acollirÓ del 23 al 25 de marš una fira que vol remarcar la qualitat dels productes de proximitat, aixÝ com dels cuiners que els transformen. En aquesta ediciˇ, Festast prestarÓ una atenciˇ destacada a dos sectors clau de la gastronomia local: la pastisseria, que centrarÓ bona part de les activitats de la jornada inaugural, i els arrossos, protagonistes de la jornada de dilluns, reservada als professionals del sector.

D’una banda, vol posar de manifest la importÓncia de la rebosteria i la pastisseria. Ho exemplificarÓ amb la presŔncia del pastisser Christian EscribÓ, propietari de la pastisseria EscribÓ, de Barcelona, que a mÚs de ser l’encarregat de fer la inauguraciˇ tambÚ oferirÓ una demostraciˇ a la tarda de pastisseria de fantasia. Al llarg de tot el dissabte, altres pastissers i cuiners del territori tambÚ elaboraran postres amb un element en com˙: la xocolata.

El mateix dissabte al vespre, Festast inclou una masterclass sobre cocteleria amb representants del territori, i amb la presŔncia del campiˇ del mˇn amb medalla d’or de Cocteleria ClÓssica.

Diumenge, el vessant culinari comptarÓ amb els primers cuiners amb estrella Michelin d’aquesta ediciˇ: a les 18 h de la tarda tindrÓ lloc un showcooking amb dos dels tres xefs amb estrella de les Terres de l’Ebre, Vicent GuimerÓ i Jeroni Castell, i amb el cuiner del resturant L’Ë, de Sant Fruitˇs de Bages, Jordi Llobet.

Juntament amb aquests, dilluns tambÚ hi haurÓ altres cuiners Michelin. En aquest cas participaran a la jornada reservada especÝficament a professionals, que estarÓ centrada en el mˇn de l’arr˛s. D’aquesta manera, el regidor de Promociˇ Econ˛mica, Comerš i Fires, Emili Lehmann, ha explicat que es vol aportar "una doble visiˇ a aquest producte tan caracterÝstic de casa nostra: la que tenen els cuiners i productors de les Terres de l’Ebre, i la que tenen altres representants de fora". 

Entre les activitats incloses en aquest apartat destaca una taula redona amb cuiners d’Amposta, la RÓpita, Cocentaina, i representants de la Cambra Arrossera del MontsiÓ. TambÚ demostracions de cuina a cÓrrec de Kiko Moya, del restaurant alacantÝ L’Escaleta, amb dos estrelles Michelin; de Josep Maria Castanyo, ’Xixo’, del restaurant Malena, dels Gimenells (Lleida), amb una estrella; i d’Eduard Xatruch, amb dos estrelles Michelin pels restaurants Compartir (CadaquÚs) i Disfrutar Barcelona.

Pel que fa als dies d’obertura al p˙blic en general, dissabte i diumenge, el preu per accedir a la fira Ús de 3 euros, que inclouen un tast i una beguda. A l’interior del recinte tambÚ es podran adquirir altres tiquets, per poder degustar mÚs plats. A l’˙ltima ediciˇ, es van servir 11.000 tastos durant la fira.

ParalĚlelament, tambÚ s’han ampliat els tallers culinaris adrešats als mÚs menuts, que enguany ensenyaran a preparar una hamburguesa d’arr˛s. Per poder-hi participar cal reservar plaša a travÚs de la web de la fira (festast.cat) fins a completar els grups.



L’ESS╚NCIA SHEN Acupuntura esportiva - Nutriciˇ esportiva - Massatge pre i post competiciˇ - coaching esportiu


L’arr˛s i la pastisseria centraran part del programa de la fira alimentÓria Festast | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Presentaciˇ del la fira agroalimentaria Festats. Foto: cedida


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu