Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'antic Camí de Sirga dóna nom a la cursa per muntanya de Móra

La penúltima cursa del Circuit de les Terres de l’Ebre es disputarà aquest diumenge a Móra d’Ebre. La sortida i arribada es farà al bell mig de la muntanya a l’ermita de Sant Jeroni. La cursa absoluta garanteix un recorregut amb senders i vistes espectaculars amb molt poca pista per a gaudir de la muntanya. També hi haurà cursa júnior, cadet i marxa popular.

Etiquetes   curses muntanya, circuitebre, mora ebre, ribera ebre, terres ebre

Publicat el31/10/2016

El 9è Circuit de curses per muntanya està apunt d'arribar al seu final, després d'un calendari molt atapeït. Aquest diumenge, 6 de novembre, a Móra d'Ebre, es farà la vint-i-unena cursa del 2016 organitzada per l'Associació Excursionista “La Picossa”, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, la Penya Ciclista Ribera d'Ebre i Creu Roja.

Aquesta és de les poques curses ebrenques que no surten del casc urbà del municipi que l'acull. Concretament aquesta surt de l'ermita de Sant Jeroni a tocar d'una altra ermita, la de Santa Madrona, a uns 8 Km de la població.

Hem entrevistat a Robert Martínez “Tito”, que és el cap de cursa de la 7a edició de la cursa per muntanya Camí de Sirga, perquè ens expliqui els detalls de la cursa.


D'on ve el nom “Camí de Sirga” que rep la vostra cursa?

Antigament, quan el riu Ebre, s'aprofitava com a via de comunicació per al comerç, els sirgadors eren homes que arrossegaven els llaguts, quan el cabal del riu no els permetia navegar, entre Ascó i Móra d'Ebre per un camí paral·lel al riu. Actualment bona part d'aquest camí de sirga, que dóna nom a la cursa, és un sender de gran recorregut, concretament el GR99, un dels actius turístics de la Ribera d'Ebre.

L’antic Camí de Sirga dóna nom a la cursa per muntanya de Móra | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la 6a cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre


Ens descrius els recorreguts?

Tenim tres recorreguts: la cursa absoluta i sub 23 té una distància de 24 Km i 1.450 metres de desnivell positiu, la cursa júnior té 20 Km i 1.050 metres de desnivell i la cursa cadet, que comparteix recorregut amb la marxa, són 9,5 Km i un desnivell de 550 metres.

Pel que fa a la cursa absoluta el circuit té un 90% de senders i crestes, i un 10% de pistes no asfaltades. L'any passat vam estrenar aquest circuit que enguany tornem a repetir, en el que hi ha un sender obert des de zero, i que té més de 4 Km de llargada que enllaça un dels pics més emblemàtics de la cursa, el pic de l'Aguila, amb el barranc de la Foix. L'altre pic destacat, cap al final de la cursa, és el de La Picossa. Si les condicions ho permeten, els corredors podran gaudir d'unes vistes privilegiades des d'aquets dos punts elevats. A la cursa júnior hem fet canvis respecte al 2015, compartint recorregut amb l'absoluta fins a la vall del Cebollot des d'on segueix, per pista, directe a la línia d'arribada a Sant Jeroni.

Tot i repetir recorregut hem estat moltes hores fent feines de neteja de senders per a tenir un circuit de muntanya pur i dur en el que els corredors gaudiran de valent.


Què implica que feu la cursa fora de Móra d'Ebre?

El fet d'estar fora del casc urbà sempre implica més feina a nivell organitzatiu. El més important són les dutxes; enguany tenim un sistema nou que donarà més comoditat als participants amb un espai facilitat per l'Ajuntament amb termos per a l'aigua calenta. L'aparcament no és un problema perquè disposem d'un espai molt gran a Sant Jeroni.

Quanta gent està implicada en l'organització?

Som al voltant de 50 persones, la major part d'elles són de l'AE La Picossa, de la Penya Ciclista Ribera d'Ebre i del Patronat de Sant Jeroni.

L’antic Camí de Sirga dóna nom a la cursa per muntanya de Móra | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la 6a cursa Camí de Sirga de Móra d'Ebre


Què es trobaran els participants?

Els participants tindran tots els serveis, des del guarda-roba, les dutxes, servei de bar, el dinar post-cursa i la bossa del corredor amb productes de la terra.


Que els diries als que encara no s'han decidit a inscriure's?

Que han de venir a fer la Cursa Camí de Sirga, si volen córrer una cursa per muntanya en la que les pistes brillin per la seva absència i si volen gaudir de senders espectaculars per un circuit amb vistes privilegiades. A més dir-los que només queden dos curses per acabar el Circuit i que han d'anar “a tope” a per elles perquè fins al gener estarem parats. Els esperem a tots el diumenge. Salut i potes !!