Biciselectriques.cat

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/24/2021#) AND (caducitat>=#6/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Amposta organitza visites guiades gratuïtes a la vil·la romana de la Carrova

Coincidint amb la 6a edició del cicle "Els romans ens visiten", Amposta ha organitzat per a aquest cap de setmana visites gratuïtes al Parc Arqueològic de la Carrova

Etiquetes   natura patrimoni, turisme, amposta

Publicat el20/4/2018

Amposta organitza visites guiades gratuïtes a la vil·la romana de la Carrova | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


De la ma dels guies dels Serveis Educatius i Turístics del Museu de les Terres de l'Ebre, els visitants podran descobrir la vil·la romana de la Carrova. Aquest assentament va estar actiu entre els segles I aC i V dC i és un exemple de les vil·les rurals d'època antiga al tram final de l'Ebre. La de la Carrova, a més, és l'única de les Terres de l'Ebre adequada per al públic i visitable.

Durant tot el cap de setmana també es podrà accedir a l'interior de la torre de la Carrova, on hi ha exposat un un diorama d'Expoclik d'una vil·la romana. Aquesta edificació va ser construïda durant la baixa edat mitjana (segle XIV) i constitueix un dels exemples més majestuosos de la xarxa de torres de l'Ebre.

Aquestes visites són gratuïtes i es faran el dissabte i i diumenge, 21 i 22 d'abril, de les 11 h a 14 h.


Divulgar el patrimoni històric-arqueològic a través de la recreació històrica

La 6a edició del cicle “Els romans ens visiten” apropa al coneixement de les vil·les romanes, base de l'organització agrícola del territori arran de la conquesta romana. A més de les activitats que es duen a terme en els centres escolars, la principal novetat d'aquesta edició, radica en el trasllat de l'escenari principal de l'activitat al Parc Arqueològic de la Carrova, amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni històric-arqueològic propi i revaloritzar-lo. Així, aquesta jornada de recreació històrica romana es consolida un programa dual amb un total de 8 activitats especifiques, tant per als alumnes com per al públic en general.

El cicle “Els romans ens visiten” va començar el març de 2013 amb l'objectiu pedagògic i educatiu de fer una immersió en la història, de conèixer en primera persona, a través de la recreació històrica, l'època romana. Oganitzat per l'Institut Ramon Berenguer IV, el Campus Extens de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta, durant aquests anys ha esdevingut un punt de trobada atractiu no només per a l'alumnat, sinó també per als apassionats del món romà i el públic en general.


Amposta organitza visites guiades gratuïtes a la vil·la romana de la Carrova | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Miradventure, descens en caiac per l’Ebre