El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

El port pesquer de l’Ampolla reuneix més de 4.000 persones en la XXVII Diada de l’Ostra del Delta

Es va repartir més de 2.500 quilos d´ostres del Delta entre els més de 4.000 assistents que van acudir al port pesquer de l´Ampolla per gaudir de la jornada

Publicat el11/5/2017

El port pesquer de l’Ampolla reuneix més de 4.000 persones en la XXVII Diada de l’Ostra del Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Més de 4.000 persones van participar en la XXVII Diada de l’Ostra del Delta


L’Ampolla va celebrar aquest passat diumenge 7 de maig, la XXVII Diada de l’Ostra del Delta, un certamen que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de les Terres de l’Ebre i arreu del país. L’organització va repartir més de 2.500 quilos d’ostres del Delta entre els més de 4.000 assistents que van acudir al port pesquer de l’Ampolla per gaudir de la jornada. La degustació de les ostres es va fer acompanyada de cava i de l’actuació de música en viu.


Guanyadors de la IV edició del concurs Cuina de l’Ostra del Delta

Els restaurants adherits a les Jornades Gastronòmiques van presentar un plat d’ostra cuinada que va ser valorat per un jurat que va escollir la proposta més saborosa.

El primer premi va ser per al Restaurant del Mar- Flamingo amb l’ostra al natural amb espaguetis d’algues i caviar de llimona, la qual va ser cuinada per Christian Lutaud. El segon premi se li va atorgar al Restaurant Sol per l’ostra cruixent amb emulsió de mostassa, la qual va ser cuinada per Teima Caballé. El tercer premi va ser per al Restaurant Casa Llambrich- Juani amb el ceviche d’ostra del Delta, el qual va ser cuinat per Sonia Márquez.

Aquest any els membres del jurat van ser la Sra. Ada Parellada, el Sr. Marc Puig-Pey i el Sr. Elies Sala.

Els plats guanyadors

El port pesquer de l’Ampolla reuneix més de 4.000 persones en la XXVII Diada de l’Ostra del Delta El port pesquer de l’Ampolla reuneix més de 4.000 persones en la XXVII Diada de l’Ostra del Delta El port pesquer de l’Ampolla reuneix més de 4.000 persones en la XXVII Diada de l’Ostra del Delta

Durant el matí també hi ha haver un Show Cooking on es va poder veure com es cuinen cinc plats d’ostra: Ostra Tokyo (amb salsa ponzu i ous de salmó); Ostra Delta (amb miso del Delta i encurtit de cogombre); Ostra Ampolla (esponja amb suquet de moll); Ostra EUA (hamburguesa d’ostra i alga cruixent); i Ostra Japo (salsa d’ostra i tempura).

També hi va haver una mostra de com cuinar l’ostra del Delta, en la qual els restauradors de la localitat adherits a les Jornades Gastronòmiques de l’Ostra van oferir una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta: com niguiri d’ostra amb ceviche; crema d’ostres i marisc amb crostinis d’ostra del Delta; ostra al natural amb espaguetis d’algues i caviar de llimona; i ostra del Delta amb vinagreta de cítrics, entre d’altres.

La Diada de l’Ostra va ser l’acte d’inici de les XXVII Jornades Gastronòmiques de l’Ostra de l’Ampolla, que tindran lloc fins al 21 de maig.

Els restaurants participants a les XXVII Jornades Gastronòmiques són: 

 • BOTAVARA 
 • CAN PIÑANA 
 • CASA DAVID 
 • CASA LLAMBRICH - JUANI 
 • CLUB NÀUTIC - CASA MONTERO 
 • DEL MAR - FLAMINGO 
 • EL PESCADOR 
 • LA BARRACA 
 • LA ROCA PLANA 
 • PERALES 
 • SOL


L’Ampolla, cuina de l’ostra tot l’any

Continuant amb la línia del passat any, es pot gaudir de la cuina de l’ostra a l’Ampolla al llarg de tot l’any, com una opció per conèixer amb més profunditat el ventall de sabors que ens pot oferir aquest producte de la nostra mar on, a més d’ostra del Delta crua amb un xic de llimona, pots assaborir plats com ostra del Delta amb crema d’escamarlà; tempura d’ostra amb verduretes; ostra del Delta potxada al cava; ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d’altres.

Aquest projecte va sorgir a partir de l’elaboració d’un discurs per part de la Fundació Alícia, que es va concretar amb sessions de treball per tal de desenvolupar, tots junts, accions concretes de promoció de l’ostra del Delta i la seva cuina.


El port pesquer de l’Ampolla reuneix més de 4.000 persones en la XXVII Diada de l’Ostra del Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La música també va ser present a la Diada

Comentaris