Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/17/2021#) AND (caducitat>=#6/17/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L’Ampolla continua apostant per la divulgació dels valors ambientals de la costa del municipi

Ho farà a través d’uns ventalls de cartó escrits en català, castellà, francès i anglès que distribuirà entre turistes i la població local

Etiquetes   natura patrimoni, baix ebre, ampolla, medi ambient

Publicat el18/4/2018

L’Ampolla continua apostant per la divulgació dels valors ambientals de la costa del municipi | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... En els ventalls es detallen les funcions de les plantes del fons marí


Poques setmanes abans de l'inici de la campanya estival, l'Ajuntament de l'Ampolla ha tornat a apostar per reforçar la divulgació dels valors ambientals de la costa del municipi. Enguany, distribuirà entre turistes i la població local ventalls de cartó on s'informarà dels elements que es poden trobar al fons marí de la costa ampollera, especialment de les plantes marines.

En aquest material, escrit en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) i que estarà distribuït per diferents locals públics, s’expliquen les característiques i funcions que tenen i els beneficis que aporten, tant dintre com fora de l’aigua, la Cymodocea nodosa, coneguda com a corretjola, gram marí i algueró i la Posidonia oceànica, que també rep el nom de brut o alguer. En el text es fa especial èmfasi en explicar que les restes de les fulles i arrels d'aquestes plantes, que arriben a la platja de manera natural com a part del seu cicle, no s'han de percebre com a brutícia.

D'altra banda, en els ventalls es detallen les funcions d'aquestes plantes marines: proporcionar aliment als peixos i que aquests animals les utilitzin com a refugi. A més, també s'especifiquen els beneficis que aporten a l’exterior, ja que aquests vegetals formen barreres just a la vora de la mar quan hi ha temporals marins, que són els responsables d’arrancar-los i treure'ls a l’exterior, protegint així la costa enfront l’onatge i evitant que es produeixi una major erosió de la platja.

Aquesta campanya se suma a la iniciativa impulsada durant l'estiu de l'any passat, en què es van instal·lar a les platges de les Avellanes i de l’Arenal uns panells informatius i es van distribuir fulletons entre turistes i ampolleros amb l'objectiu de realçar els recursos naturals que hi ha a la badia del Fangar i a les costes de l'Ampolla.