Venda online productes de la Terra

CAT | ES

L'Ametlla de Mar comença els treballs per restaurar la llacuna litoral del Torrent del Pi

L’actuació s’emmcarca dins del projecte SOS Samaruc que té com a objectiu millorar les poblacions de fartet i samaruc de la llacuna

Publicat el2/2/2017

L’Ametlla de Mar comença els treballs per restaurar la llacuna litoral del Torrent del Pi | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Treballs de restauració de la llacuna del Torrent del Pi

Aquest dilluns han començat els treballs per restaurar la llacuna litoral del Torrent del Pi. És la tercera actuació que s’ha iniciat per recuperar hàbitats per reintroduir-hi població de samaruc. S’emmarca dins del projecte SOS Samaruc de l’entitat Paisatges Vius, amb la qual l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va signar un conveni el passat mes de novembre.

L’objectiu general de l’acord és millorar les poblacions de fartet i samaruc de la llacuna, ja que en els darrers anys s’ha detectat una disminució de la seva superfície i profunditat per acumulació de materials i restes vegetals. És per aquest motiu que s’ha començat retirant materials acumulats en la cubeta existent, sense perjudicar les espècies que hi habiten.

A partir d’ara es comença a treballar per crear una nova llacuna adjacent a l’existent per incrementar la superfície d’aigües obertes. Aquesta nova llacuna permetrà crear un hàbitat paral·lel a la de la llacuna principal, i d’aquesta manera poder millorar la repoblació de samaruc.

Paral·lelament a aquests treballs, tant la regidoria de Medi Ambient com Paisatges Vius han fet una primera valoració de com han quedat les llacunes litorals del municipi després dels forts temporals d’ara fa unes setmanes. Un dels punts més afectats és la llacuna de l’Estany Tort.

Els treballs de restauració de la llacuna del Torrent del Pi són finançats per la Fundació Biodiversidad. Aquesta serà la tercera llacuna que es recuperarà després de les de la platja de l’Estany Tort l’any 2014, i la de la llacuna del Port de l’Estany el 2015.


Font i foto: La Cala RTV


profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)