Venda online productes de la Terra

CAT | ES

Alcanar presenta el projecte de senders del municipi que inclou rutes per a telèfons mòbils intel·ligents

El projecte inclou senyalització de diferents senders locals, així com la seua neteja i adequació, entre els quals destaca la ruta del Ferro i la ruta del Trinitari Fabregat

Etiquetes   turisme, alcanar, montsia

Publicat el17/4/2018

Alcanar presenta el projecte de senders del municipi que inclou rutes per a telèfons mòbils intel·ligents | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Els regidors de Turisme i el de Medi Ambient i l’historiador Joan Beltran durant la presentació


Aquest matí s'ha presentat el projecte de senders d'Alcanar, un programa transversal que ha aglutinat el treball de les regidories de Medi Ambient i Turisme i que pretén recuperar i difondre una part important del patrimoni natural i paisatgístic del municipi.

Els projecte inclou la senyalització de diferents senders locals, així com la seua neteja i adequació, entre els quals destaca la ruta del Ferro i la ruta del Trinitari Fabregat. “Aquest projecte és viu i dinàmic i, per tant, s'ha plantejat d'una manera molt ambiciosa, atesa la singularitat de la Serra del Montsià”, explica Jordi Bort, regidor de Medi Ambient.

El consistori també ha publicat materials de consulta sobre les dos rutes i les ha incorporat dintre Natura Local i Reserva de la Biosfera, dos aplicacions per a mòbils intel·ligents que actuen com a navegadors per a guiar i donar a conèixer la història de cada ruta. Així mateix, té previst incorporar nous distintius per indicar altres rutes ja documentades.

Joan B. Beltran, historiador local, ha destacat la importància de la ruta del Trinitari Fabregat, “ja que permet conèixer les interioritat d'una serra que té una marcada història i que mostra una panoràmica del Montsià en perfecta talaia”. A més, la ruta naix a partir del llibre Jardins ignorats de l'autor canareu Trinitari Fabregat”.

Per a Jordi Monfort, regidor de l'àrea de Turisme, aquest projecte “ha transformat recursos naturals, etnològics i paisatgístics en un producte turístic susceptible de ser utilitzat per qualsevol persona per empreses de guiatge que vulguen oferir activitats d'aquests tipus”.

Aquest nou actiu se suma als altres que ha impulsat l'equip de govern en aquest mandat com el GR-92 pel Lligallo del Mar, el Sender Blau, el distintiu de platges verges, el Lligallo del Riu Sènia, etc. per tal de reforçar el posicionament municipi com a destí turístic de natura. “Aquesta suma de projectes, juntament amb la imminent entrada en funcionament de l'Alberg dels Josepets, a les Cases, ens permet plantejar-nos nous reptes turístics”, ha conclòs Monfort.


profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)