Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

└lbum: illa de Buda (delta de l'Ebre)

Lĺilla de Buda Ús una illa marÝtimofluvial situada a lĺextrem oriental del Delta de lĺEbre, al municipi de Sant Jaume dĺEnveja (MontsiÓ). Amb 1.200 ha Ús lĺilla mÚs gran de Catalunya. Lĺilla estÓ voltada pels dos brašos del riu, el principal (la gola de Llevant) al nord, que la separa de lĺilla de Sant Antoni, i el secundari (la gola de Migjorn) a lĺoest; el costat est, amb la platja de Buda, estÓ banyat per la MediterrÓnia.

Etiquetes   delta ebre, sant jaume enveja, fotos, montsia, terres ebre, espais naturals

Publicat el30/6/2014

L'illa de Buda Ús una illa marÝtimofluvial situada a l'extrem oriental del Delta de l'Ebre, al municipi de Sant Jaume d'Enveja (MontsiÓ). Amb 1.200 ha Ús l'illa mÚs gran de Catalunya.

L'illa estÓ voltada pels dos brašos del riu, el principal (la gola de Llevant) al nord, que la separa de l'illa de Sant Antoni, i el secundari (la gola de Migjorn) a l'oest; el costat est, amb la platja de Buda, estÓ banyat per la MediterrÓnia.

La dŔcada del 1950, van arribar viure-hi al voltant de 200 persones que treballaven en el conreu de l'arr˛s i la pesca. AllÝ van construir les seves cases i barraques, una escola i l'ermita de Sant Pere.

Actualment una part de l'illa Ús propietat d'una empresa que encara conrea arr˛s, mentre que l'altra part Ús propietat del Parc Natural del delta de l'Ebre. L'accÚs a l'illa estÓ tancat tot l'any, obrint-se al p˙blic en general un cop l'any per a celebrar la romeria de Sant Pere en honor d'aquest sant.

Font: viquipŔdia

└lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) └lbum: illa de Buda (delta de l’Ebre)