Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Albert Jiménez i Ivet Farriols guanyadors de l'IRONCAT 2018 de l'Ampolla

L’Ampolla va acollir el 14è IRONCAT Copa de les Nacions, triatló de llaga distància amb 169 inscrits, amb 3,8 Km de natació, 180 Km de ciclisme i la cursa a peu de 42,2 Km. La platja de l’Arquitecte, el passeig marítim, el club nàutic i part del delta de l’Ebre van ser els escenaris d’aquest triatló que van guanyar Albert Jiménez i Ivet Farriols.

Publicat el22/5/2018

L'Ampolla va acollir dissabte 19 de maig, la catorzena edició de l'IRONCAT Copa de les Nacions, triatló de llarga distància organitzat per la Federació Catalana de Triatló, amb 169 inscrits, dels quals 148 van aconseguir finalitzar. En un triatló de llarga distància es neda una distància de 3,8 Km, la prova de ciclisme cobreix 180 Km i, finalment, a la cursa es fa una marató o sigui, 42,2 Km.

Cap a les 6 del matí els triatletes van anar accedint als boxes ubicats al costat del club nàutic, per deixar les bicicletes, sabatilles i l'equipament per als sectors de ciclisme i cursa a peu. A les 7 del matí, des de la platja de l'Arquitecte , es donava la sortida a la prova de natació havent de fer 3 voltes a un rectangle, delimitat per boies, entre la platja de l'arquitecte, l'espigó del port nàutic, la platja dels Pinets i el barranc de Sant Pere. El més ràpid en sortir de l'aigua va ser Robert Mayoral (0:58:42), seguit per Oriol Palau (1:00:46) i la Ivet Farriols (1:00:56).

Albert Jiménez i Ivet Farriols guanyadors de l’IRONCAT 2018 de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Ivet Farriols (al centre de la imatge) poc abans d'iniciar el sector de natació de l'IRONCAT 2018


Ja fora de l'aigua, van passar a la transició al ciclisme que iniciava al davant del club nàutic en lleuger ascens per anar cap al passeig marítim (ronda del Mar i passeig de l'Arenal), des d'aquí, al sortir de l'Ampolla el circuit seguia en direcció a Deltebre fins arribar a la cooperativa Arrossaires on tornaven cap a l'Ampolla en direcció a Camarles on, just abans d'entrar al poble giraven 180 graus per a desfer el camí fins a tornar a entrar a l'Ampolla, en total un circuit de 30 Km al que havien de fer 6 voltes per a cobrir els 180 Km totals. Els més ràpids en baixar de la bicicleta van ser l'holandès Rob Mulders, que va invertir 4 hores, 40 minuts i 55 segons en el tram de bicicleta, seguit per l'Albert Jiménez (4:40:55 al tram de ciclisme) i Enrique Barajas (4:44:46 al tram de ciclisme).

Albert Jiménez i Ivet Farriols guanyadors de l’IRONCAT 2018 de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Els 180 Km del sector de ciclisme de l'IRONCAT van transcórrer entre l'Ampolla, Deltebre i Camarles.


Un cop aparcada la bicicleta i canviats de calçat tocava emprendre el darrer sector, la cursa a peu, per cobrir una marató que anava des del mateix club nàutic fins al Goleró per tornar pel passeig marítim, entrar a la zona de transició i anar fins al final de l'espigó del port per a tornar a la zona de transició, tot plegat un recorregut de 7 Km al que havien de donar 6 voltes per a cobrir els 42,2 Km. Els més ràpids en fer aquesta marató van ser Toni Pallarés (3:03:54), Albert Jiménez (3:04:19) i Abel Almodóvar (3:07:49).

Albert Jiménez i Ivet Farriols guanyadors de l’IRONCAT 2018 de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...La cursa a peu, va transcórrer entre el club nàutic de l'Ampolla, el Goleró i el port.


El primer en creuar la línia de meta després de 8 hores i 50 minuts, va ser l'Albert Jiménez (CN Mataró), seguir per Enrique Barajas (Prat Triatló 1994) amb 8:58:54 i, en tercera posició, entrava el biolorrús Aliaksei Trakhimchyk (Triatló Jovent 79) amb 9:00:33.

Albert Jiménez i Ivet Farriols guanyadors de l’IRONCAT 2018 de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Els tres primeres classificats de l'IRONCAT 2018 (d'esquerra a dreta: Trakhimchyk , Jiménez i Barajas)


En dones va haver un domini absolut de la triatleta Ivet Farriols (UC Sant Cugat), que amb un temps total de 10:04:01 va entrar a la vint-i-sisena posició de la classificació absoluta. La segona classificada va ser Olena Abramova amb un temps de 10:51:03 i la tercera la Dèlia Banus (CN Sitges) amb 13:45:01.

Pel que fa a la classificació per equips el primer va ser el Club Triatló Vallirana, seguit pel Triatló Jovent 79 i CE Picornell.

Enllaços relacionats:


comparteix-ho