Refugi Font Ferrera, parc natural dels Ports

CAT | ES


L’Ajuntament de La Ràpita projecta crear una Base Nàutica per a ordenar de la barra del Trabucador

Un centre de serveis a la pèrgola i plataforma de fusta existent, zones d’aparcament, i la delimitació de zones de platja naturista, per a gossos, o per a la pràctica del kitesurf, són propostes incloses al projecte bàsic. El Trabucador és l’indret més visitat del Delta de l’Ebre, segons un estudi de la URV.

Publicat el15/7/2016

L’Ajuntament de La Ràpita projecta crear una Base Nàutica per a ordenar de la barra del Trabucador | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...      Foto: Ajuntament la Ràpita


  • Un centre de serveis a la pèrgola i plataforma de fusta existent, zones d’aparcament, i la delimitació de zones de platja naturista, per a gossos, o per a la pràctica del kitesurf, són propostes incloses al projecte bàsic 
  • El Trabucador és l’indret més visitat del Delta de l’Ebre, segons un estudi de la URV


L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha elaborat el projecte bàsic de creació d’una Base Nàutica per a l’ordenació, promoció i gestió sostenible de les activitats turístiques a la barra del Trabucador, ubicada al seu terme municipal. El projecte ha de permetre fomentar aquest espai privilegiat i emblemàtic del Delta de l’Ebre com a destinació turística, i a la vegada ordenar els usos que s’hi desenvolupen, així com el trànsit que suporta, que ha anat creixent amb els anys. Per tirar endavant el projecte, el govern rapitenc, d’una banda, ha sol·licitat una concessió administrativa per a l’ocupació de l’actual espai de la plataforma de fusta i pèrgola ja existents, a l’inici de la platja, per tal d’ubicar-hi la futura Base Nàutica i de plegar-hi els serveis adients per al seu aprofitament. A més a més, ha sol·licitat al departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat una subvenció per finançar en part l’execució del projecte.

La barra del Trabucador és un istme de sis quilòmetres que uneix el delta amb la Reserva de la Punta de la Banya, conformant la Badia dels Alfacs, un dels ports naturals més grans d’Europa idoni per a la pràctica d’activitats nàutiques. Així, la barra del Trabucador ofereix a banda i banda, separades per només un centenar de metres, dues llarguíssimes platges verges tan diferents com atractives: una interior d’aigües càlides poc profundes, i una exterior a mar obert.

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili ha identificat el Trabucador com el recurs turístic més visitat del delta de l’Ebre, amb més de 360.000 visitants/l’any. Per la seva morfologia esdevé una de les millor localitzacions d’Europa per a l’aprenentatge i la pràctica del kitesurf.

«Per tot això, el Trabucador requereix d’una infraestructura que permeti el foment de les activitats turístiques responsables amb el medi ambient i garanteixi la seguretat dels usuaris, fent compatible la conservació d’un espai únic a la Mediterrània amb el foment d’aquesta destinació turística tan especial i la generació d’un benefici econòmic i social», ha assegurat l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós.

Així, la proposta d’actuació a la barra del Trabucador parteix de dues escales: en l’escala més domèstica la Base Nàutica, i en l’escala més general, el conjunt de la barra del Trabucador. Pel que fa al primer àmbit, es proposa reaprofitar la pèrgola i plataforma de fusta existents per ubicar-hi el Centre de gestió, Base Nàutica i punt d’informació turística. Inclou un edifici de serveis, amb el punt d’informació turística, locals comercials, vestidors, una aula polivalent (aula de formació i divulgació, reunions, pràctica de ioga i estiraments, etc.) i bar cafeteria amb terrassa. També inclou un local per al lloguer de bicicletes, un per al lloguer de canoes, serveis WC, canviadors, i a l’exterior, espai de pícnic, espai per a autocaravanes, aparcaments i dutxes.


L’Ajuntament de La Ràpita projecta crear una Base Nàutica per a ordenar de la barra del Trabucador | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Foto: Ajuntament la Ràpita

9 impressions d'aquesta pàgina (des de 17/3/2025) 9

comparteix-ho