Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

Agricultura presenta un estudi per a millorar la producció de musclos i ostres a la badia del Fangar

Aquest informe ha de servir de base per al desenvolupament d’eines que garanteixin una gestió sostenible de les activitats aqüícoles i pesqueres d’aquesta zona del delta de l’Ebre. Aquesta iniciativa és un exemple del nou model basat en els plans de cogestió entre productors, científics i Administració

Publicat el9/3/2017

Agricultura presenta un estudi per a millorar la producció de musclos i ostres a la badia del Fangar | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Muscleres al Delta de l’Ebre


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va presentar ahir a la Federació de productors de mol·luscs del Delta de l'Ebre l'estudi científic “Anàlisi de la circulació i renovació de l'aigua a la Badia del Fangar sota condicions presents i futures. Implicacions per a la gestió”, un estudi que ha de servir de base per al disseny i implementació d'una estratègia que doni eines per a millorar la gestió de les activitats aqüícoles i pesqueres a les badies.

L'informe va ser encarregat al Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners (CIIRC) i a l'IRTA Sant Carles de la Ràpita, a instàncies de la Direcció General de Pesca i Alimentació, amb l'objectiu de conèixer en profunditat els problemes de qualitat d'aigua que afecten de forma significativa la Badia del Fangar, un dels dos centres principals de cultiu aqüícola, de musclo i ostra rissada, del Delta de l'Ebre.

En aquest treball es presenta una anàlisi de la dinàmica de l'aigua i la sedimentació de la badia del Fangar, i de quina manera aquests dos factors incideixen alhora d'aconseguir una gestió de les explotacions aqüícoles i pesqueres que sigui sostenible amb els valors ambientals i els combini amb les utilitats socio-econòmiques del Delta de l'Ebre.

A partir d'aquesta informació s'han extret un seguit de recomanacions per a possibles treballs futurs que permetran conèixer de forma molt més acurada els patrons de circulació, sedimentació i la qualitat de l'aigua dins la badia i proposar mesures de caire integral per tal de minimitzar els seus efectes sobre la producció aqüícola.

Aquest estudi és un exemple del model que promou el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació basat en plans de cogestió i coresponsabilitat entre productors, científics i Administració, que ja s'està aplicant en l'àmbit pesquer arreu de Catalunya. Amb aquest objectiu, el Govern de la Generalitat ha impulsat el nou Decret de Governança de la Pesca Professional a Catalunya.


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu