suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

Agrícola de Godall

Agrícola de Godall | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...L'oli d'Agrícola de Godall pervé de la zona més antiga de Catalunya, segurament d'implantació ibera. Les oliveres, que produeixen aquest magnífic oli, estan situades entre la Serra dels Ports i la Serra de Godall. Dins del terme, es poden trobar encara, gran quantitat d'oliveres mil·lenàries, de la varietat farga, que, juntament amb la varietat sevillenca i morruda, donen unes característiques organolèptiques molt diferents a les de la resta de Catalunya. Es tracta d'un oli de collita pròpia, aportat pels mateixos socis de la Cooperativa de Godall i que procedeix de la zona abans esmentada. Elaborat amb mètodes i tècniques modernes, això fa que la seva qualitat estigui garantida. Són olis de collita pròpia molt agradables al paladar, molt gustosos i aromàtics.


Les varietats:


FARGA

Fruitat verd intens, picant i amarg, astringent i dolç. Aromes d'herba tallada, tomatera, carxofa, ametlla i nous. És un oli intens i complex.


SEVILLENC

Fruitat verd amb intensitat mitjana de picant, dolç i amarg. Oli de perfil molt armàtic, amb notes d'herba, ametlla, tomàquet, nous i fonoll. El conjunt resulta un oli amb gran equilibri entre nas i boca.


MORRUT

Fruitat verd intens, picant amarg i astringent. Aromes d'herma, menta i plantes d'horta (carxofa, tomatera, verdures) i matisos ametlla i fonoll. Resulta n oli intens i molt interessant.


EMPELTRE

Fruitat madur verd, poc amarg i més picant, bastant astringent i dolçor alta. Aromes de tipus floral (herba tallada, fonoll), carxofa i plàtan. L'oli resulta intens i equilibrat.


PICUAL

Fruitat verd intens però amb notes madures, picant i equilibrat en dolç i amarg. Aromes de figuera, ametlla verda, fonoll, carxofa i tomàquet. El conjunt resulta molt equilibrat i fresc.


Agrícola de Godall | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...