Mˇn Natura Delta de l┤Ebre. Gaudeix de la mÓgia del Delta de l┤Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/25/2021#) AND (caducitat>=#9/25/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els Agents Rurals recorden el perill de llenšar petards i coets en zones pr˛ximes a vegetaciˇ

La revetlla dĺenguany estarÓ marcada per les mesures restrictives derivades de lĺemergŔncia sanitÓria

Etiquetes   entorn, incendi, prevenciˇ, terres ebre, catalunya

Publicat el22/6/2020

Els Agents Rurals recorden el perill de llenšar petards i coets en zones pr˛ximes a vegetaciˇ | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Cos d'Agents Rurals de Catalunya demana molta prudŔncia i la mÓxima colĚlaboraciˇ ciutadana per evitar negligŔncies entorn a l'˙s de material pirotŔcnic durant la revetlla de Sant Joan i els dies anteriors i posteriors.

El Decret 64/1995, de 7 de marš, sobre mesures de prevenciˇ d’incendis forestals estableix que estÓ totalment prohibit fer focs d'esbarjo o llenšar coets, globus, focs d’artifici, fanalets o altres artefactes que continguin foc en els terrenys forestals o dins la franja de 500 metres que els envolta.

Els agents recomanen que si es llencen coets, es faci sempre en direcciˇ contrÓria a la zona forestal i a les zones agrÝcoles amb conreu de cereal. Precisament, tenint en compte que la meteorologia actual ha demorat els treballs de la sega en aquests conreus, des del Cos d'Agents Rurals es demana no llenšar cap tipus de material pirotŔcnic prop de terrenys agrÝcoles pel gran risc d'incendi que pot suposar.


67 incendis forestals els darrers 5 anys

El llanšament de material pirotŔcnic i la realitzaciˇ de fogueres ha provocat 67 incendis forestals entre els anys 2015-2019 i ha cremat un total de 124,22 hectÓrees, de les quals 102,79 han sigut forestals.

L'any passat es van produir un total de 10 incendis forestals provocats per aquesta causa, que van cremar 12,53 hectÓrees.

Dispositiu especial dels Agents Rurals El Cos d'Agents Rurals ha organitzat, com en anys anteriors, un operatiu de vigilÓncia especial per prevenir incendis forestals durant els dies previs a la revetlla en quŔ s'intensifica la vigilÓncia sobre l'˙s de material pirotŔcnic i la localitzaciˇ de fogueres. En concret, es farÓ control sobre la ubicaciˇ de les tradicionals fogueres de Sant Joan i la detecciˇ d'˙s de material pirotŔcnic prop de zones forestals i susceptibles de provocar incendis forestals, com ara solars urbans amb vegetaciˇ propers a zones forestals. En el cas d'observar alguna foguera que comporti perill, els Agents Rurals traslladaran la incidŔncia a l'Ajuntament o la policia local per tal que adoptin les mesures oportunes en el cas que hi pugui haver risc d'incendi forestal.


Un revetlla marcada per la COVID-19 

La revetlla d'enguany estarÓ marcada per les mesures restrictives derivades de l'emergŔncia sanitÓria. Per aquest motiu Ús mÚs important que mai seguir totes les recomanacions establertes per Protecciˇ Civil, especialment pel que fa les mesures d'higiene, de respecte a la distÓncia fÝsica i a evitar concentracions o aglomeracions de gent.

Per celebrar un Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, es recomana fer-ho amb grups redu´ts i dins l'entorn familiar. Aquests noves mesures, per˛, no poden fer abaixar la guÓrdia sobre les recomanacions de seguretat pr˛pies de tots els anys. Qualsevol negligŔncia pot comportar l'inici d'un incendi forestal que sobrecarregaria encara mÚs els serveis sanitaris i d'emergŔncies.

Donades les actuals circumstÓncies i la incertesa fins fa pocs dies de les mesures aplicables a la diada d'enguany, a dia d'avui s'han solĚlicitat aproximadament la meitat d'autoritzacions per a fogueres o activitats amb foc que les registrades en anys anteriors.


Dispositiu de la Flama del Canigˇ

A moltes poblacions de Catalunya i com activitat tradicional, les fogueres de Sant Joan s'encenen amb l'arribada de la Flama del Canigˇ. Per garantir que el recorregut es fa amb seguretat i vetllant per la prevenciˇ d'incendis, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ (DARPA) i Ďmnium Cultural han creat un registre especÝfic per a poder fer seguiment dels trajectes i de les mesures de seguretat entre tots els equips de foc encarregats de traslladar la flama des del Canigˇ fins a totes les poblacions del paÝs.


[img1]


Por: Redacciˇ