DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/29/2022#) AND (caducitat>=#9/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L’adequació de l'antic traçat del Carrilet per convertir-lo en Via Verda és a la recta final

Aquest és el primer pas per allargar aquest itinerari cicloturístic fins al Delta

Etiquetes   turisme, turisme esportiu, via verda, terres ebre

Publicat el21/12/2020

L’adequació de l’antic traçat del Carrilet per convertir-lo en Via Verda és a la recta final | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Les obres d'adequació de l'antic traçat del Carrilet de la Cava per convertir-lo en Via Verda són a la recta final, unes obres que han permès habilitar una via de tres metres d'amplada en un traçat de 6,9 quilòmetres entre l'antiga bòbila d'Anguera, a la C-42, i uns metres abans del pont de l'autopista AP-7. Aquest és el primer pas per allargar aquest itinerari cicloturístic fins al Delta.

De forma provisional, al tram inicial, comprès entre la Sucrera i el Club de Rem, la mobilitat serà compartida entre bicicletes i vehicles i la velocitat màxima serà de 20 quilòmetres per hora. La Via Verda del Carrilet s'ha habilitat sobre els terrenys cedits per ADIF al Consell Comarcal per executar les obres d'adequació d'un carril bici, un projecte que té el suport de tots els grups comarcals i al qual l'Ajuntament de Tortosa va concedir la llicència d'obres el passat mes de setembre, sense fer cap advertiment. Tampoc es va presentar cap al·legació al projecte durant el període d'exposició pública.

Aquest matí les dues administracions, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l'Ajuntament de Tortosa, han mantingut una reunió per buscar solucions que milloren el trànsit de vehicles, per resoldre problemàtiques concretes d'alguns particulars i per trobar una solució definitiva al camí que condueix fins al Club de Rem, on de moment, la circulació serà compartida.

Pel que fa al pressupost d'aquesta actuació ha estat de 426.863 euros i l'obra compta amb una subvenció del 50% del departament d'Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme i una subvenció del fons FEDER.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu