Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/8/2021#) AND (caducitat>=#12/8/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

A la 5a cursa dels Cocons de Tivenys, es consoliden els líders del Circuit

Mustapha Basiyd i Marta Paulino, amb les respectives victòries absolutes a la 5a cursa dels Cocons de Tivenys, es consoliden com a líders del Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l’Ebre. Aquesta cursa per muntanya nocturna arribava a la cinquena edició amb la participació de 83 corredors a la cursa absoluta i júnior, 13 a la cursa cadet i 59 a la marxa. Com a novetat d’enguany hi havia un tram de cronobaixada de 3,4 Km, els més ràpids van ser Basiyd i Paulino.

Etiquetes   curses muntanya, circuitebre, tivenys, baix ebre, terres ebre

Publicat el12/7/2016

El dissabte 9 de juliol es va celebrar una nova edició de la cursa nocturna dels Cocons de Tivenys, organitzada per Cocons.cat i l'Ajuntament de Tivenys, l'única fixa al Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre que es disputa en horari nocturn.

Enguany, la cinquena edició d'aquesta cursa per muntanya i la corresponent marxa, va comptar amb una participació sensiblement inferior a l'any passat amb 83 corredors a la cursa absoluta i júnior, 13 a la cursa cadet i 59 a la marxa.

A les 21.30 hores es donava la sortida, des del parc de Tivenys, a les curses absoluta i júnior que feien el mateix recorregut de 21,5 Km i 1.050 metres de desnivell positiu. Tot i que el sol ja s'havia post al moment de la sortida, la xafogor va acompanyar els corredors durant tota la nit, només amb una mica de vent suau als punts més alts de la ruta. Per a apaivagar la calor l'organització va preveure fins a 5 avituallaments líquids, alguns en llocs amb força dificultat per a fer-hi arribar les garrafes, més 2 avituallaments sòlids i líquids i el sopar de l'arribada.

A la 5a cursa dels Cocons de Tivenys, es consoliden els líders del Circuit | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la 5a cursa nocturna dels Cocons de Tivenys


Després de pocs metres pels carrers del poble els corredors sortien pel camp de futbol per emprendre una brevíssima però intensa pujada per sender fins a la zona de les Planelles, des d'on se seguia per camins entre oliveres i, evidentment, diversos cocons que donen nom a la cursa i a l'entitat organitzadora. Els cocons són construccions de pedra en sec per a recollir l'aigua de pluja per a usar-la, principalment, per al reg dels conreus.

A la 5a cursa dels Cocons de Tivenys, es consoliden els líders del Circuit | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...un dels cocons de Tivenys


Després d'una pujada constant per pista amb alguna ziga-zaga per guanyar alçada, arribaren a la zona de l'Estany, per seguir per un sender curt, continuant la pujada pel camí de Vallpalmera. Després del coll de Marro i del mas de Tanaro, es deixava la pista per a continuar per un sender amb un puja-baixa durant poc més de 2,7 Km fins al coll de Gambell on hi havia el primer dels avituallaments sòlids i per on també passava la marxa i la cursa cadet. Els marxadors seguien a l'esquerra, mentre que la cursa continuava a la dreta, per la pujada forta de la nit amb uns 400 metres de desnivell durant poc més de 4 Km, pel camí de l'Abeurada. Al mas del Seto, al Km 12,8, s'acabava la pujada forta i, després d'un control de pas i avituallament líquid, s'emprenia una baixada d'1 Km força tècnica fins al fons del barranc de la Barrinada, des d'on calia pujar fort fins al camí de Cardó. En aquest punt, a l'Escaleta al Km 14,3 de la cursa, els corredors es van trobar un avituallament sòlid i era on començava la cronobaixada de 3,4 Km, majoritàriament per pista i el darrer quilòmetre per sender. Els més ràpids en fer aquest tram cronometrat van ser Mustapha Basiyd (12'46”), en homes, i Marta Paulino (16'26”), en dones.

A la 5a cursa dels Cocons de Tivenys, es consoliden els líders del Circuit | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...participants de la 5a cursa nocturna dels Cocons de Tivenys


En acabar aquesta llarga i continuada baixada, al Km 17,6, se seguia per sender pujant i baixant fins als Corrals on es retrobava el camí de Cardó per on continuava la cursa. De fet, des d'aquí fins a l'arribada a Tivenys tot era pista. L'entrada al poble va ser per la zona esportiva, pels carrers de Cardó i de Sant Antoni.

Durant la cursa, Lluisma Mas (Club Patxanguerus d'Alforja) va anar al capdavant fins al Km 13,2, al mas de Seto, i poc després el va avançar Mustapha Basiyd (UEC Tortosa) aconseguint un avantatge d'uns 3 minuts que va mantenir fins a creuar la línia d'arribada. En dones el domini va ser clar per part de Marta Paulino (Club BTT Montbike d'Amposta), que va anar al capdavant durant tot el recorregut.

Els podis de la 5a cursa nocturna dels Cocons de Tivenys van quedar de la següent manera:


Absolut masculí (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Mustapha Basiyd UEC Tortosa 1:58:29
2 Lluisma Mas Club Patxanguerus d'Alforja 2:01:34
3 Francesc Caballé   2:03:50

A la 5a cursa dels Cocons de Tivenys, es consoliden els líders del Circuit | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...podi absolut masculí de la 5a cursa nocturna dels Cocons de Tivenys


Absolut femení: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Marta Paulino BTT Montbike Amposta 2:29:59
2 Eva Cristina Llobat BTT Montbike Amposta 2:52:04
3 Diana Garcia UEC Tortosa 2:55:23

A la 5a cursa dels Cocons de Tivenys, es consoliden els líders del Circuit | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...podi absolut femení de la 5a cursa nocturna dels Cocons de Tivenys


Sènior masculí: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Joan Lluís Fernàndez BTT Montbike Amposta 2:09:23
2 Aleix Arrufat A.E. Lo Passador 2:10:54
3 Christian Pellicer BTT Montbike Amposta 2:16:21


Sènior femení: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Charlotte Claverie CCE La Foradada 3:04:38
2 Georgina Oliver Atletisme Terres de l'Ebre 3:09:38
3 Maite Martínez Eixarch BTT Montbike Amposta 3:47:20


Veterà masculí: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Víctor Mestre Atletisme Terres de l'Ebre 2:06:50
2 Francisco Puentes Atletisme Terres de l'Ebre 2:23:45
3 Juan Antonio Alfara   2:27:04


Veterà femení: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Ana Belén Balagué UEC Tortosa 2:57:49
2 Susana Milian   3:00:49
3 Sonia Ventura UEC Tortosa 3:08:59


Màster masculí: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Octavio Redon   2:33:28
2 Narcís Franch A.E. Trail Running Cabra Feixet 2:51:50
3 Joan Carles Pelegrín BTT Montbike 3:10:27


Màster femení: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Trish Mellor A.E. Trail Running Cabra Feixet 3:45:17


Sub 23 masculí: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Marc Curto UEC Tortosa 2:25:06
2 Jordi Castellà C.E. Refalgarí 2:33:59
3 Joan Marc Escudero   2:46:11


Júnior femení: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Carla Gisbert BTT Montbike Amposta 3:47:22


Cadet masculí: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Èric Lletí   1:11:23
2 Víctor Martí   1:13:38
3 Ramon Beltran AE Alcanar 1:19:36


Cadet femení: (classificacions: per recorreguts | per categories)

Posició Nom Club Temps
1 Dayana Alemany Atletisme Terres de l'Ebre 1:46:43
2 Aida Accensi Atletisme Terres de l'Ebre 1:56:59


Podeu veure totes les fotos (cursa i podis) de la 5a cursa dels Cocons de Tivenys al facebook d'EbreActiu, les classificacions per recorreguts i les classificacions per categories.

Basiyd i Paulino, amb les respectives victòries, continueu liderant el Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre del 2016, quan manquen encara set curses per a disputar-se. Ara, el circuit fa una aturada d'un mes, fins a la propera cursa del calendari ebrenc que serà el 13 d'agost, amb la 2a cursa per muntanya de l'Airosa al Mas de Barberans, tot i que aquesta no és puntuable perquè és una cursa invitada. La propera cursa puntuable al Circuit serà el 7è KM Vertical de Roquetes, entre La Caramella i el cim de Caro, que es disputarà el 27 d'agost.