Hostal - Restaurant Pous de la Neu. Parc Natural dels Ports
Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

La 31a edició de la Festa del Vi finalitza amb un nou èxit de participació

Enguany en total s’han venut 1.700 copes i s’han servit al voltant de 16.000 degustacions

Etiquetes   productes km0, enologia, enoturisme, terra alta

Publicat el5/11/2018

La 31a edició de la Festa del Vi finalitza amb un nou èxit de participació | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l A l’edició d’enguany han participat 32 cellers, superant els 27 que es van presentar el 2017. Foto: Cedida


La 31a edició de la Festa del Vi, celebrada aquest passat cap de setmana a Gandesa, finalitza amb un nou èxit d'assistència i participació per part dels cellers a la fira. La Mostra de Vins tanca les seves portes amb bones xifres d'afluència de públic durant tot el cap de setmana, així com a les diferents activitats organitzades pels cellers i també als tastos de la DO Terra Alta. Enguany en total s'han venut 1.700 copes i s'han servit al voltant de 16.000 degustacions, superant una vegada més les xifres records que es van assolir en la passada edició, amb prop de 14.000 degustacions venudes.

Aquest any, el pregoner de la festa ha estat el periodista i actual director de TV3, Vicent Sanchís. Ell ha estat l'encarregat de fer l'entrega de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta que aquest any ha comptat amb 165 referències de 32 cellers, superant els 27 que es van presentar el 2017. Els vins premiats en aquesta edició han estat:

  • Millor Vi Blanc: Prohom, Celler Coma d'en Bonet 
  • Millor Vi Blanc Brisat: Experimental, Herència Altés 
  • Millor Vi Rosat: Vila-Closa, Vins la Botera 
  • Menció Millor Vi Rosat: Essència de Lluna, Celler Essència 
  • Millor Vi Negre: Diorama, Pinord 
  • Millor Vi Negre Bota: Serra Les Fites, Caterra 
  • Menció Millor Vi Negre Bota: Jordi Miró Carinyena, Jordi Miró 
  • Millor Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca”: Rialla, Celler Rialla 
  • Gran Vi Blanc “Terra Alta”: Somdinou Fermentat en Bota, Celler Cooperatiu Gandesa 
  • Gran Vi Negre “Terra Alta”: Domus Pensi, Altavins Viticultors 
  • Menció Gran Vi Negre: Vinyes del Grau Syrah, Celler Josep Vicens 
  • Millor Vi de Licor: Poble Vell Blanc, Agrícola de Corbera d'Ebre

L'entrega de premis va servir d'antesala a la 9a Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada ja consolidada com l'acte popular més emblemàtic del programa de la Festa del Vi, celebrat al Celler Cooperatiu de Gandesa, a on els assistents van poder degustar els vins elaborats amb garnatxa blanca de 31 cellers DO Terra Alta.




TransTerraAlta, una ruta sorprenent