Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

La 3a mostra d'Art i Flors als Balcons, preparada per a engalanar els carrers de les Cases

Serà del 14 al 29 de juliol. L’Ajuntament d’Alcanar convida els visitants de la Mostra a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #ArtiFlors18 i #ArtiFlors

Etiquetes   turisme, les cases, alcanar

Publicat el2/7/2018

La 3a mostra d’Art i Flors als Balcons, preparada per a engalanar els carrers de les Cases | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Del 14 al 29 de juliol, les Cases d'Alcanar acollirà la tercera mostra d'Art i Flors als Balcons. D'aquesta forma, la façana marítima casenca tornarà a vestir-se amb les seues millors gales per a oferir quinze dies d'emocions, explosió artística i transversalitat cultural.

La inauguració tindrà lloc el mateix divendres, 14 de juliol, a les 19.30 h, coincidint amb la festivitat del Carme. Tal com s'ha anat fent en les edicions anteriors, comptarà amb diversos parlaments a la plaça de Sant Pere i, posteriorment, amb una visita guiada a través de les diferents obres. També participarà la Banda Municipal de l'EMMA, que serà l'encarregada d'oferir l'última manifestació artística de la tarda amb un concert a les 20.30 h, a la plaça del Barranc.

Els guies d'aquest primer contacte amb les peces artístiques no seran altres que els seus autors. Ells i elles seran els encarregats d'endinsar entre les teles a tots aquells que s'apropen a l'acte.

Un any més, la creativitat i el compromís dels artistes, canareus o vinculats al municipi, quedaran palesos. A més, les 40 obres noves d'enguany estaran acompanyades d'algunes de les teles d'edicions anteriors. Aquestes, juntament amb les flors que es col·locaran a la resta de balcons del circuit i el tarannà marí que ofereix la costa de les Cases, acabaran de conformar un marc creatiu inèdit.

Núria Prades, comissària d'Art i Flors als Balcons, es mostra entusiasmada amb el paisatge que pot sorgir vora el mar: “Totes les edicions fins al moment han ofert un entorn artístic inefable. Però aquesta edició pot ser molt i molt especial. La confluència de creativitat, il·lusió i entorn natural que s'obtindrà a les Cases pot oferir uns resultats molt excitants visual i cognitivament”.

Els artistes, i tot allò que transmeten a través de les seues peces, seran els qui donaran forma a aquesta suma d'estímuls creatius. Segurament, molt influenciats per les seues procedències: Catalunya, Espanya, Alemanya o els Estats Units, sempre amb algun lligam canareu, aportaran els diferents matisos a una mostra que també pretén ser un reflex de la interculturalitat del municipi.

En aquesta direcció s'ha pronunciat Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar: “Pretenem que l'exposició passe a ser biennal i que s'òbriga a la participació d'artistes d'altres poblacions a fi que siga, si és possible, encara més diversa i enriquidora culturalment”. Montserrat, molt il·lusionat amb aquesta edició, també llença un missatge a tots aquells que tinguen pensat, o no, apropar-se a l'exposició: “Normalment, qui ha vingut un cop repeteix. Aquesta mostra s'ha acabat convertint en una obra d'art en si i animo a tothom que estigue per les Cases durant aquests dies a apropar-se i gaudir-ne d'ella”.


entra i participa als nostres sortejos