iProjecta. Educaciˇ ambiental i guiatges

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/7/2021#) AND (caducitat>=#12/7/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Prop de 2.500 ha d'arr˛s afectades per la tempesta d'aquest dimarts al MontsiÓ

Uniˇ de Pagesos estima que les tempestes dĺaquest passat dimarts a la tarda haurien malmŔs un 40% del conreu de lĺarr˛s entre Amposta i Sant Carles de la RÓpita

Etiquetes   gastronomia km0, productes km0, arros, montsia, amposta, sant carles de la rapita

Publicat el6/9/2018

Prop de 2.500 ha d’arr˛s afectades per la tempesta d’aquest dimarts al MontsiÓ | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... RecolĚlectora segant un camp d'arr˛s al MontsiÓ (imatge d'arxiu)


Uniˇ de Pagesos estima que les pedregades d'ahir dimarts a la tarda al MontsiÓ van afectar 2.500 hectÓrees d'arr˛s i van malmetre una mitjana del 40% del conreu. Tot i que els danys han estat de diferent intensitat, segons varietat i grau de maduraciˇ de l'arr˛s, en el cas dels camps de la varietat bomba, que estava a punt de segar-se, la malmesa pot arribar al 100% i, per tant, aquests camps ja no es podran segar.

La zona de conreu afectada, per les tempestes que van descarregar ahir a la tarda, va des del Poble Nou del Delta (Amposta), zona de l'AnglŔs, el CamÝ del Pas i la carretera del Poble Nou, fins a Sant Carles de la RÓpita.

El sindicat demana al Departament d'Agricultura que faci una valoraciˇ rÓpida i acurada dels danys per tal que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pŔrdues a l'hora de demanar una reducciˇ del m˛duls de l'IRPF per adversitats cilimÓtiques.


Prop de 2.500 ha d’arr˛s afectades per la tempesta d’aquest dimarts al MontsiÓ | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Espigues sense grans (foto: Uniˇ de Pagesos)