Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/17/2021#) AND (caducitat>=#6/17/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

16.000 persones voluntàries recullen més de 70 tones de residus en l’acció de neteja de la natura "Let’s clean up Europe!"

La participació ciutadana catalana ha estat pràcticament el doble de la de l’any passat

Etiquetes   natura patrimoni, medi ambient

Publicat el12/7/2018

16.000 persones voluntàries recullen més de 70 tones de residus en l’acció de neteja de la natura "Let’s clean up Europe!" | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Grup de voluntaris durant una acció de neteja a Deltebre


16.004 persones han participat, entre l'11 i el 13 de maig, en una acció voluntària de les 275 accions de neteja realitzades a Catalunya en el marc de la IV iniciativa europea “Let's Clean Up Europe!”, destinada a la neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. La participació ha superat amb escreix les xifres de l'edició anterior, que va ser de 8.140 persones voluntàries. En aquestes 275 accions s'ha aconseguit recollir al voltant de 70,5 tones de residus, de les quals una bona part han estat envasos de plàstic, llaunes i brics (33%). En menor quantitat s'han trobat envasos de paper i cartró (3%), envasos de vidre (14%) i altres residus (50%), la majoria procedents de runes i altres residus de la construcció.


Accions en uns 200 municipis

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha coordinat la campanya, celebrada a 198 municipis catalans, un 21% més que l'any passat. Les accions, organitzades per 265 entitats, entre administracions públiques, associacions del tercer sector ambiental, centres excursionistes, escoles i instituts, o la ciutadania directament, han aconseguit netejar 41 platges, 131 trams de rius i rieres i 117 boscos i parcs naturals gràcies a l'acció de les persones voluntàries.

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals, evitant possibles contaminacions i restaurant-ne l'habitat i el paisatge. Les actuacions també han tingut un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l'efecte dels comportaments incívics.

18 regions europees han participat en aquesta iniciativa, i s'estima que 233.519 persones han col·laborat en 2.858 accions de neteja.Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes