Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Les XVII Jornades i Diada del Llagostí porten a la taula el crustaci més preuat de la Ràpita

La Confraria de Pescadors espera una bona campanya de captures del llagostí superant els 54.000 quilos de l’any 2018

Etiquetes   producte proximitat, productes km0, llagosti, sant carles de la rapita, delta ebre, montsia, terres ebre, jornades gastronomiques

Publicat el12/11/2019

Les XVII Jornades i Diada del Llagostí porten a la taula el crustaci més preuat de la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El llagostí torna a prendre el protagonisme del calendari gastronòmic rapitenc en les pròximes setmanes. A partir d'aquest dissabte comencen les XVII Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que s'allargaran fins al 8 de desembre i en les que una desena de restaurants de la població oferiran menús amb aquest emblemàtic crustaci. El tret de sortida el donarà la Diada del Llagostí, aquest dissabte 16 al Pavelló Firal, on ja es podrà degustar les tapes creades pels cuiners rapitencs.

Els representants de la Confraria de Pescadors i del Col·lectiu de Cuina han presentat el programa aquest dimarts al matí acompanyats de l'alcalde de la Ràpita. Josep Caparrós ha destacat la importància d'aquestes jornades gastronòmiques donat que el llagostí “és el producte més identitari del nostre poble”. L'alcalde ha assenyalat que “gràcies a l'esforç dels pescadors, la creativitat dels restauradors i la col·laboració de l'Ajuntament, es pot dur a terme una Diada i unes Jornades que busquen generar impactes econòmics positius a la Ràpita”.

Per la seva banda, la presidenta del Col·lectiu de Cuina Delta de l'Ebre, Imma Bòria, ha donat detalls dels diferents menús que es podran assaborir els pròxims dies a deu restaurants del municipi (Ventall Freddy, Numma by Noves Algues, Miami Can Pons, L'Alberg, Llansola, Mar y Luz, Albert Guzmán, Can Batiste, Cal Manú i Casa Ramón Marinés) i que tindran uns preus d'entre 35 i 45 euros. A la Diada del Llagostí, les tapes tindran un preu de 5 euros i inclouran una beguda.

A banda de l'oferta gastronòmica, també hi ha la possibilitat de reservar a través de l'Estació Nàutica de la Ràpita diferents Packs de Gastronatura que inclouen allotjament, menús i activitats lúdiques.Setmana Petit Príncep. Hospitalet de l’Infant, del 20 al 28 d’abril 2024


Bon any per la pesca del llagostí

L'acte de presentació ha tingut lloc a la Llotja de la Ràpita i també ha servit per donar una previsió de la temporada de captures del llagostí. El secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balaguer, ha explicat que s'espera una “molt bona campanya”, en la línia dels últims anys. En aquesta segona quinzena de novembre ja s'han arribat als 51.000 quilos i es preveu superar a finals d'any els 54.000 quilos capturats durant tot el 2018.

Ara, el preu de llotja del llagostí es situa entorn els 20 euros per quilo i segons Balagué és millor moment per ser previsors i comprar-los per preparar els àpats nadalencs, ja que només cal congelar-los en aigua salada.

El secretari de la Confraria de Pescadors també ha explicat que aquest dissabte a les 10 hores del matí, la sala d'actes de la Llotja acull una conferència sobre la possibilitat de tornar a implementar un Pla Experimental de Pesca com el que als anys seixanta va permetre actualitzar la pesca d'arrossegament a la Ràpita. “Llavors els pescadors van millorar les seves condicions, i ara que els preus tornen a ser baixos seria bo reflexionar-hi”, ha afirmat Balaguer.


Les XVII Jornades i Diada del Llagostí porten a la taula el crustaci més preuat de la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Per: Redacció

Foto: Cedides

comparteix-ho