Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Xerta acollirà 7a UT Les Fonts, la «cursa de curses» per muntanya de l’Ebre

La població de Xerta i bona part del Parc Natural dels Ports acollirà aquest cap de setmana la 7a UT Les Fonts, que podria qualificar-se com “la cursa de curses” per muntanya perquè la UT per si sola ja són 3 etapes, però a més es pot participar per separat, en qualsevol d’aquestes etapes o fins i tot fer combinacions de dues d’aquestes. A més dissabte també es disputa la Marató de les Fonts.

Etiquetes   xerta, baix ebre, curses muntanya, circuitebre, terres ebre

Publicat el10/3/2017

Les tres etapes de la UT Les Fonts són la Nocturneta, que es disputa divendres 10 de març, el Trail les Fonts, el dissabte 11 de març, i la Cursa de les Fonts del diumenge 12 de març. I a més a més, una de les novetats del 2017, és la Marató de les Fonts que també es disputa el dissabte. Així els que facin les 3 etapes, correran els 23,5 Km amb 350 metres de desnivell positiu de la Nocturneta, els 70 Km i 4.000 metres de desnivell del Trail i els 27 Km i 1.650 metres de desnivell de la Cursa de les Fonts, per tant un total de 120 Km i 6.000 metres de desnivell, passant pels termes de Xerta, Aldover, Paüls, Horta de Sant Joan i Alfara de Carles, a les comarques del Baix Ebre i Terra Alta.

Només amb les tres etapes de la UT Les Fonts de Xerta, ja queda palès que es tracta d'una gran prova, però amb la possibilitat de fer una, o dos de les etapes, i a més amb la novetat de la Marató, no hi ha cap mena de dubte que estem davant de la cursa per muntanya més complexa, a nivell organitzatiu, entre totes les que s'hi fan a les Terres de l'Ebre.

Xerta acollirà 7a UT Les Fonts, la «cursa de curses» per muntanya de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la UT Les Fonts del 2016, arribant a Prat de Comte.


Al tancar les inscripcions un total de 519 corredors i corredores que s’han apuntat a qualsevol de les 6 opcions: UT Les Fonts, amb 204 inscrits; Nocturneta, 41 inscrits; Trail, 77 inscrits; Marató, 62 inscrits; Cursa, 119 inscrits; i Cursa júnior-cadet, 16 inscrits.


Edició del 2017 amb moltes novetats

La principal novetat a la UT Les Fonts del 2017 està en el recorregut del Trail, la prova del dissabte, que manté els 70 Km 4000md+ de les edicions anteriors però canvia part del recorregut. Enguany des de la bassa del Coll Roig (La Refoia) no s'anirà a Prat de Comte sinó que els corredors aniran directament al Tossal d'en Grilló, passaran pel coll de la Gilaberta; després de passar per Sant Roc emprendran un tram nou de cursa que els portarà a l'àrea de La Franqueta (Horta de Sant Joan), el punt més allunyat de Xerta. Tot seguit remuntaran el barranc del Carrer Ample. Arribats a la punta del Bassiol recuperaran el recorregut d'edicions anteriors, fins a la línia d'arribada passant abans per Alfara de Carles, el coll de Paüls i font Nova.

Una altra novetat d'enguany és la possibilitat de participar per equips a la UT les Fonts. Els equips han d'estar formats per 3 corredors o corredores i per a entrar a la classificació final serà obligatori que els membres de l'equip passin pels controls amb un màxim d'1 minut de diferència entre el primer i el tercer. Al tancar les inscripcions hi ha inscrits 16 equips, un dels quals és mixt mentre que els altres 15 estan formats només per homes.

A més de les 3 etapes de la UT Les Fonts una de les novetats d'enguany és la Marató de les Fonts que es disputarà dissabte amb una distància de 43,5 Km i 2.090 metres de desnivell positiu. La Marató i el Trail de les Fonts compartiran recorregut fins al Km 25, al coll de l'Ametlleral, quan se separaran les dues proves, fins al coll de Paüls, al Km 29 de la Marató i el 52 del Trail, quan tornaran a coincidir fins a la línia d'arribada.


Cursa de les Fonts, puntuable per al Circuit de les Terres de l'Ebre

Diumenge 12 de març, a la Cursa de les Fonts, la tercera etapa de la UT de les Fonts, es disputarà la quarta prova puntuable del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre. La cursa repetirà recorregut de les edicions anteriors amb 27 Km i 1.650 metres de desnivell positiu acumulat, en la que surten com a favorits a la victòria final l'actual líder del Circuit, el riudomenc Lluisma Mas (BTT Montbike Amposta); el guanyador del Circuit del 2016, Mustapha Bassiyd (UEC Tortosa) i Pau Vila (AAEET Valls - Borges Trail). En dones caldrà tenir en compte per als podis a la xertolina, Paula Espinach (Maestrazgo - Escuder Téxtil); la guanyadora del Circuit del 2016, Marata Paulino (BTT Montbike Amposta), Sandra Burgués (AAEET Valls - Borges Trail) i Eva Cris Llobat (BTT Montbike Amposta), entre altres. A més de la cursa absoluta també es disputaran les curses júnior i cadet, que compartiran un recorregut de 14 Km i 550 metres de desnivell positiu.

Xerta acollirà 7a UT Les Fonts, la «cursa de curses» per muntanya de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la 6a Cursa de Les Fonts de Xerta (2016) prop de Font Nova.