MESTRÀLIA, 14a edició Fira de Lutiers. Campredó, 8, 9 i 10 de juliol.

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Patrimoni | Xerrades per donar a conèixer el patrimoni de la pedra en sec

La pedra en sec es pot convertir aquest any 2018 en Patrimoni Cultural Immaterial per part de la UNESCO

Etiquetes   natura i patrimoni, taula del senia

Publicat el19/1/2018

Patrimoni | Xerrades per donar a conèixer el patrimoni de la pedra en sec | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Barraca de pedra en sec al Montsià


La pedra en sec es pot convertir aquest any 2018 en Patrimoni Cultural Immaterial per part de la UNESCO, si prospera la candidatura europea liderada per Xipre amb la participació d'altres països com Croàcia, Suïssa, Eslovènia, Itàlia, França i Espanya. En aquest projecte s'hi ha implicat també la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que té inventariat tot el patrimoni de pedra en sec dels 27 municipis que la integren.

Amb la finalitat de donar a conèixer aquest valuós patrimoni, les darreres setmanes s'estan duent a terme xerrades informatives en les diverses escoles de primària i secundària del territori, amb la finalitat que els alumnes puguin conèixer més a fons on es troben les principals construccions de pedra en sec, per a què serveixen i en quin estat es troben, entre altres qüestions d'interès.