Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


La xarxa de parcs naturals de Catalunya se suma a la celebració del Dia Europeu dels Parcs aquest 2021

El lema d’enguany és “Parcs: la propera generació”

Etiquetes   natura, dia internacional, parcs de catalunya, parc natural ports, parc natural delta ebre, parc natural serra montsant

Publicat el12/5/2021

La xarxa de parcs naturals de Catalunya se suma a la celebració del Dia Europeu dels Parcs aquest 2021 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Dia Europeu dels Parcs commemora la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia, el 24 de maig de 1909. La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (EUROPARC), que aglutina gairebé 400 membres pertanyents a 36 estats, celebra aquesta efemèride, enguany sota el lema: “Parcs: la propera generació”.

El 2020 va ser un any que va suposar grans reptes per als parcs d'Europa i per al conjunt de la societat i va posar de manifest la necessitat d'espais verds i de contacte amb la natura. Per aquest motiu, EUROPARC vol una Europa més verda i més resistent i planteja que els parcs naturals i les àrees protegides participin en discussions sobre el futur per treballar en solucions eficients i garantir una Europa més segura i sostenible.

Per commemorar el Dia Europeu dels Parcs, enguany s'organitzen desenes d'activitats. Itineraris guiats, jornades de portes obertes, observacions del cel nocturn, exposicions, observacions d'espècies i altres activitats per donar a conèixer les particularitats de cadascun dels espais naturals privilegiats que integren el territori català. Totes les activitats seguiran els protocols i les mesures establertes de prevenció de la Covid-19.

Informa-te'n i recorda: A la natura, amb cura.Per: Redacció

Foto: EbreActiu