Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La Volta a Peu pels Aljubs posa l'ingredient esportiu a la Festa de la Carxofa de Benicarló

La XVIII Volta a Peu pels Aljubs de Benicarló, que organitza la Penya l’Arjup amb el suport de l’Ajuntament, tindrà lloc diumenge 16 de febrer

Etiquetes   activitats outdoor, marxes, benicarlo, baix maestrat

Publicat el4/2/2020

La Volta a Peu pels Aljubs posa l’ingredient esportiu a la Festa de la Carxofa de Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La XVIII Volta a Peu pels Aljubs de Benicarló, que organitza la Penya l’Arjup amb el suport de l’Ajuntament, tindrà lloc diumenge 16 de febrer. La caminada s’emmarca en la XXVII Festa de la Carxofa i tindrà un recorregut de 20 quilòmetres.

La Penya l’Arjup i la Regidoria d’Agricultura han programat la XVIII Volta a Peu pels Aljubs per al proper 16 de febrer. Així ho han anunciat la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, i el president de la Penya l’Arjup, Andrés Cornelles, que han animat la ciutadania a inscriure’s a una jornada que l'any passat va comptar amb més de 300 participants.

La Volta recorrerà alguns dels paratges més tradicionals de Benicarló, amb parada en tres dels aljubs que caracteritzen l’arquitectura popular del camp benicarlando: l’aljub del camí de Càlig, l’aljub del Puig i l'aljub del Mas.

El trajecte comptarà amb diversos punts d’avituallament on els participants trobaran fruita, beguda, pastes dolces o pastissets de carxofa. La jornada començarà a les 8.00 hores al Pavelló Poliesportiu, on l'organització repartirà un got de cremaet per a calfar el cos. La marxa a peu sortirà a les 8:30 hores des del Pavelló fins a l'ermita de Sant Bartomeu, en direcció al camí de Sant mateu, fins a arribar a l'aljub del camí de Càlig. La caminada continuarà creuant el riu Sec fins a l'aljub del Puig, des d'on es continuarà fins a pujar dalt del Puig de la Nau, un lloc privilegiat per contemplar el terme de Benicarló. La marxa es reprendrà baixant pel barranc d'Aiguadoliva fins a l'aljub del Mas. Finalment es continuarà direcció al poble per a arribar al Pavelló sobre les 13.30 hores, on els participants podran tastar un plat de la tradicional olleta benicarlanda que prepararà la penya Setrill.Eports Ample de Banda i Internet


Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu pels Aljubs es poden formalitzar fins al 13 de febrer en línia, i de forma presencial a la Piscina Municipal de Benicarló i Decathlon Vinaròs, a més de la Cambra Agrària els dies 14 i 15.

El preu de la inscripció, que és de 12 euros, inclou la participació, l’assegurança, la camiseta, una bossa, el tradicional litre de caldo, els quatre avituallaments i la degustació de l’olleta i d'un cremaet. La principal novetat d'enguany és que es realitzarà un sorteig entre tots els inscrits d'un lot de carxofes que atorga el Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Carxofa de Benicarló.

Tant la regidora d’Agricultura com el president de la Penya l’Arjup han ressaltat «la col·laboració de totes les empreses, associacions, penyes i particulars que fan possible aquesta volta».


Per: Redacció

comparteix-ho