Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/15/2022#) AND (caducitat>=#8/15/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Visita empresarial a les Vies Verdes de Girona per conèixer la seua oferta cicloturista

L’acció la promou Baix Ebre Avant i la delegació estarà encapçalada pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre i integrada per una quinzena d´empresaris turístics

Etiquetes   turisme, via verda, baix ebre

Publicat el27/9/2017

Visita empresarial a les Vies Verdes de Girona per conèixer la seua oferta cicloturista | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La delegació estarà integrada per una quinzena d’empresaris turístics


Una delegació encapçalada pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i integrada per una quinzena d’empresaris turístics realitzarà el proper 3 d’octubre una visita a les Vies Verdes de Girona per conèixer in situ aquesta oferta cicloturística. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’assistència tècnica per consolidar com a destinació cicloturística la comarca del Baix Ebre, que promou la institució comarcal a través del projecte Baix Ebre Avant.

Aquest actiu turístic gironí engloba actualment quatre vies que són gestionades per un mateix organisme, el Consorci de les Vies Verdes de Girona, que integra els vint-i-vuit ajuntaments de les poblacions per on transcorren els quatre traçats. Al voltant d’aquesta iniciativa cicloturística s’ha desenvolupat un ampli ventall de serveis que van des d’allotjaments a restauració, passant per lloguers, transfers i altres serveis ciclistes complementaris. Precisament, un dels objectius de la visita és conèixer l’estructuració d’aquesta oferta turística gironina, les instal·lacions, els equipaments associats, el manteniments dels itineraris, els públics als quals s’adreça l’oferta i, en definitiva, tots aquells aspectes que es puguin imitar al Baix Ebre per convertir el cicloturisme en un generador de riquesa i creació d’ocupació.

La delegació del Baix Ebre té previst entrevistar-se amb responsables de l’Agència de Turisme Medi Ambiental, una empresa que gestiona el Centre Logístic de Bicicletes, un servei integral de lloguers, trasllats i logística, tant per petites excursions com per grans rutes. També visitaran el Mas de la Coromina, un allotjament turístic de la Vall d’en Bas i mantindran una reunió amb el gerent en funcions del Consorci de Vies Verdes de Girona, Àngel Planas.

Actualment les Vies Verdes de Girona compten amb 125 quilòmetres de recorregut que estan estructurats en quatre trams: la Ruta del Ferro i del Carbó, que va de Ripoll a Ogassa passant per Sant Joan de les Abadesses; la Ruta del Carrilet I Olot-Girona que uneix aquestes dues ciutats travessant els poblets de les valls dels rius Ter, Brugent i Fluvià; la Ruta del Carrilet II Girona-Sant Feliu de Guíxols; i la Ruta del Tren Petit, que uneix les poblacions de Palamós i Palafrugell.

L’assistència tècnica per consolidar com a destinació cicloturística el Baix Ebre és la continuació dels Seminaris de Creació de Producte Turístic impulsats l’any passat a través del projecte Baix Ebre Avant. Empresaris del sector i tècnics del Consell Comarcal del Baix Ebre han continuat treballant aquest any en iniciatives per fer més visible el potencial cicloturístic de les Terres de l’Ebre, tant en als mercats de proximitat com per als internacionals. En aquest sentit, properament el Consell Comarcal del Baix Ebre presentarà un mapa i un dossier professional del cicloturisme de les Terres de l’Ebre, que inclou tots els nous productes turístics com per exemple un recorregut integral en bicicleta de quatre dies per la Via Verda des d’Alcanyís fins a Tortosa, una volta guiada a Cardó amb BTT o experiències que lliguen ciclisme i gastronomia, entre altres.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d'Ocupació Estatal.