Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Visita al territori del Sénia d'una representant de la FAO

L’objectiu de la visita va ser el d’avaluar la candidatura de la Mancomunitat de la Taula del Sénia com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM)

Etiquetes   natura patrimoni, taula del senia, ulldecona, traiguera, morella, oliveres millenaries

Publicat el17/10/2018

Visita al territori del Sénia d’una representant de la FAO | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La comitiva va visitar el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion a Ulldecona


Patricia Goulart Bustamante, membre del comitè científic de l'Organització de Nacions Unides per a l'Alimentació (FAO), provinent de Brasil, va visitar aquest passat dilluns, 16 d'octubre, el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arion a Ulldecona, entre altres llocs d'interès territorial. L'objectiu de la jornada va ser avaluar la candidatura de la Mancomunitat de la Taula del Sénia com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM), un reconeixement internacional de Nacions Unides als paisatges estèticament impressionants que combinen biodiversitat agrícola amb ecosistemes i un valuós patrimoni cultural. El projecte presentat pels 27 pobles que conformen la Taula del Sénia gira entorn a la protecció i promoció de les oliveres mil·lenàries com a motor de desenvolupament rural.

Durant la seva estada a Ulldecona, Morella i Traiguera, va estar acompanyada pels diferents alcaldes i regidors, representants de la Mancomunitat, i també per Marta Cimas, subdirectora general de relacions internacionals del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. La visita va ser molt profitosa i va servir per mostrar el potencial del projecte gestionat a nivell territorial. 

A finals del mes de novembre es donaran a conèixer els resultats amb els noms dels territoris que aconseguiran el segell de qualitat per la gestió i conservació dels espais agrícoles. Segons va explicar l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, “aquest reconeixement és equiparable, per exemple, als que en l'àmbit patrimonial i cultural concedeix la UNESCO com a Patrimoni Mundial, i per tant, és una oportunitat per un territori com el nostre, molt castigat per diversos problemes globals, com el despoblament, i amb necessitat de revitalitzar tots els sectors econòmics, començant per l'agricultura com a pilar fonamental i motor de desenvolupament”.


Foto: Ulldecona.cat

comparteix-ho