Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Els vins rancis i dolços del Priorat tornen a ser protagonistes durant la Fira de Sant Andreu de Falset

Del 24 al 26 de novembre, el Castell de Falset acollirà el “Tast guiat de vins oxidatius i dolços del món i el Priorat” i la “Mostra de rancis i dolços del Priorat”

Etiquetes   vida activa, fires gastronomiques, vi, do priorat, falset, priorat, turisme gastronomic

Publicat el20/11/2023

Els vins rancis i dolços del Priorat tornen a ser protagonistes durant la Fira de Sant Andreu de Falset | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


En el marc de la tradicional Fira de Sant Andreu, del 24 al 26 de novembre (vegeu programa), Falset torna a donar protagonisme als vins rancis i dolços del Priorat, amb la segona edició del certamen. Aquest tindrà com a actes destacats el "Tast guiat de vins oxidatius i dolços del món i el Priorat" i la "Mostra de rancis i dolços del Priorat". El primer (dissabte a les 11.30 h i a la 3a planta del Castell de Falset) és un tast prèmium a càrrec del director de Vitec, Sergi de Lamo, qui guiarà els assistents en un viatge per conèixer els diferents estils i singularitats d'aquests vins. El segon acte (dissabte de 17 a 21 h a l'Absis del Castell de Falset) permetrà tastar vins dolços i rancis de cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat, i conèixer tots els seus secrets de la mà dels elaboradors. Per un preu de 18 € els assistents podran tastar tots els vins presents en aquesta mostra.

Més vi de la mà del Festival Most

A banda d'aquests dos actes centrals, Falset acollirà al llarg del cap de setmana i de la mà del Festival Most diverses propostes en les quals el vi continuarà sent protagonista. El divendres, a les 10 h, el teatre L'Artesana projectarà "A life in wine", un documental sobre la vida del famós sommelier Gérard Basset. Al vespre, a les 19.30 h, el Castell de Falset acollirà la "Masterclass de vins italians", tast dirigit per la reconeguda elaboradora italiana Elisabetta Foradori. Ja dissabte, a les 19 h, al teatre L'Artesana s'hi podrà veure el documental "Rupi del vino", projecció prèvia a l'entrega del premi honorífic Most 2023 a Elisabetta Foradori. I, posteriorment, a les 21 h i al Celler de l'Aspic, es farà un sopar que comptarà amb la participació de la guardonada.

A banda d'aquests actes en el marc del Festival Most, el divendres, a les 18 h, el Castell de Falset serà escenari de la xerrada organitzada pel Centre d'Estudis Falsetans sota el títol "In vino veritas. Producció i consum de vi durant l'època ibèrica", a càrrec de Jordi Diloli, investigador principal al Gresepia-URV.


Fira i atraccions al carrer i actes de tota mena

Com és tradició, la Fira de Sant Andreu de Falset comptarà durant tot el cap de setmana del 24 al 26 de novembre amb parades de productes artesanals a la plaça de la Quartera, parades diverses al carrer Josep Campàs i atraccions de fira a l'Euterpe.

A banda d'això, però, Falset serà durant aquests dies un bullici d'activitats de tota classe. La Casa de la Festa acollirà dues exposicions. D'una banda, "Madonnas i paisatges interiors", organitzada per Terra d'Art i que mostrarà les obres de Rosa M. Ciurana i Montserrat Picas. De l'altra, "Cultura oral dels paisatges agraris a l'Euroregió Pirineus - Mediterrània", organitzada per l'Associació La Carinyena i que presenta diferents oficis tradicionals i la seva relació amb el paisatge al qual estan vinculats.

El divendres, a les 19.30 h, es presentarà a la biblioteca la darrera obra de Miquel Esteve, "Amor sense món", novel•la sobre Hannah Arendt i Martin Heidegger.

Ja dissabte, de les 11 a les 19 h i a la placeta Neus Català, se celebrarà el festival "Mercat d'art", organitzat per l'Associació Terra d'Art i Festival Terrer. A les 121 h, la biblioteca acollirà la xerrada "Art de la pedra seca", amb Albert Gavald i a les 11.30 h començaran les visites guiades a l'església parroquial de Santa Maria. Una mica més tard, a les 12 h, es projectarà a l'Ajuntament el reportatge "Volem el riu Siurana viu, organitzat per Òmnuim Priorat, i es farà un videovermut a la plaça de la Quartera organitzat pel Consell de Joventut, el qual servirà per presentar el vídeo reivindicatiu dels joves pagesos del Priorat.

El diumenge, de les 11 a les 13 h i a la placeta Neus Català, l'Associació Sociocultural La Carinyena ha preparat l'activitat "3T. Tallers, Tradició i Territori", i la presentació del projecte "Artesania 360º. Oficis artesanals i joves, una oportunitat de futur" que tindrà lloc a la Casa de la Festa a les 12.30 h.

A banda, també se celebraran durant el cap de setmana diverses actes i competicions esportius, com la Tirada amb arc (dissabte d'11.30 a 13.30 h al pavelló poliesportiu), el partit de futbol C.F. Falset vs. U.E. de Salou (dissabte a les 16 h), els partits de futbol sala de l'equip femení i masculí de Capçanes (dissabte a partir de les 16.30 al pavelló poliesportiu), i el 23è Torneig de judo Vila de Falset (diumenge a les 10 h pavelló poliesportiu).


Per: Redacció

comparteix-ho