Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Vinebre treballa per tenir una residència d'artistes al palau renaixentista de Ca Don Joan per al 2022

Del 13 al 19 de desembre d’enguany es farà una primera prova pilot amb una artista resident que s’inspirarà i crearà un videomapping per a Ebre Lumen

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, cultura, vinebre, ribera ebre, terres ebre

Publicat el16/12/2021

Vinebre treballa per tenir una residència d’artistes al palau renaixentista de Ca Don Joan per al 2022 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Pati del palau renaixentista de Ca Don Joan


Vinebre, a la Ribera d'ebre, és un municipi que porta molts anys treballant per promocionar-se com a municipi cultural per captar visitants i ser reconegut a la comarca i arreu per aquest fet. Des del condicionament del poblat iber de Sant Miquel, la casa modernista d'Enric d'Ossó, amb gairebé quaranta anys organitzant la nit de l'entrega del Premi de Narrativa Ribera d'Ebre o els treballs de museïtzació del majestuós palau renaixentista del segle XVI anomenat Ca Don Joan, són uns molt bons exemples del resultat aconseguit aquests darrers deu anys.

Però aquest 2022 l'Ajuntament de Vinebre vol fer un pas més i situar la població com un referent del món creatiu amb l'impuls que donarà comptar amb una residència fixa per a artistes de disciplines diferents en diverses èpoques de l'any. Aquesta residència se situarà en una de les sales de Ca Don Joan i es complementarà amb l'allotjament en una casa privada del poble situada molt a prop, perquè les persones artistes seleccionades puguin gaudir i crear alhora durant el temps de residència a la població.

Per altra banda, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), té previst realitzar aquest 2021 una sèrie de formacions per a jóvens en temàtica de videomapping i, tot sent coneixedor d'aquesta nova opció de residència va proposar a l'Ajuntament de Vinebre, amb qui té un conveni de col·laboració, que la reconeguda videoartista argentina resident a Barcelona Juliana Lliteras (https://proyectocruda.wordpress.com) fos la participant de la residència en format pilot.

L'artista Juliana Lliteras treballà i conviurà a Vinebre durant la setmana del 13 al 19 de desembre, on a més també es relacionarà amb historiadors de la població i comarca, artistes i sobretot realitzarà formació en introducció al videomapping a jóvens de batxillerat i cicles formatius dels instituts de Flix i Móra d'Ebre. El calendari d'activitats que realitzarà la videocreadora ha estat pensat i proposat per la secció de cultura digital del CERE amb l'objectiu de fer arribar la videocreació als jóvens de la comarca, gràcies a l'impuls del festival Ebre Lumen Ribera d'Ebre iniciat aquest 2021.

L'objectiu és que l'estada de l'artista l'ajudi a inspirar-se vora l'Ebre, mentre coneix els detalls del patrimoni natural, material i immaterial de la població i el seu terme municipal. Així doncs, aquesta setmana en residència serà el punt de partida a la creació que continuarà els propers mesos per acabar fent un projecte nou de videomapping que es podrà veure finalitzat el dia que el festival de videomapping a la natura Ebre Lumen visiti Vinebre l'abril de 2022. Aquesta col·laboració es realitza gràcies al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre tant amb l'Ajuntament de Vinebre com amb el CERE.

Dins de les activitats de convivència que farà Juliana Lliteras durant els seus dies a Vinebre hi haurà un acte obert a tota la població en què ella explicarà l'experiència, la informació captada, viscuda i que la inspirarà per crear el videomapping que es veurà a la zona de l'embarcador del riu Ebre. Aquesta activitat serà el diumenge 19 de desembre a les 11.30 h a la mateixa casa de Ca Don Joan, on haurà estat treballant durant tota la setmana.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho