CÓmping Ampolla Playa. Relax i diversiˇ al Delta de l┤Ebre

CAT | ES


Vinar˛s presenta el primer plÓnol de rutes senderistes al voltant del terme municipal

Les rutes van des de lĺ1,2Km, per als senderistes menys experts, fins als 20Km per als que busquen gaudir dĺuna bona caminada Sĺhan editat 2.000 exemplars que ja es poden aconseguir a lĺOficina de Turisme per nomÚs 3Ç

Etiquetes   esports, senderisme, rutes, vinaros, baix maestrat

Publicat el4/1/2019

Vinar˛s presenta el primer plÓnol de rutes senderistes al voltant del terme municipal | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Ermita de la Miseric˛rdia, Vinar˛s. Foto: De Rafadanta - Treball propi, CC BY-SA 3.0 es, Enllaš


Ahir dijous es va presentar al Salˇ de Plens de l'Ajuntament de Vinar˛s el nou projecte esportiu amb diferents rutes senderistes al voltant del terme municipal. L'objectiu Ús oferir uns recorreguts aptes per a totes les condicions fÝsiques i fomentar aixÝ una vida saludable, amb la prÓctica de l'exercici, al mateix temps que es gaudeix de l'entorn natural.

Durant la presentaciˇ del plÓnol, el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, va agrair la colĚlaboraciˇ de l'Aula Natura, Apnal Ecologistes en Acciˇ, Amics de Vinar˛s l'editorial Piolet, tŔcnics municipals i totes les persones que han treballat per crear aquesta nova oferta senderista per al municipi. En aquest sentit, comentava que ôla senyalitzaciˇ de tots els recorreguts ha estat una feina molt laboriosa, amb la colĚlocaciˇ de totes les marques corresponents i la tria de les millors rutes per editar un mapa ˛ptim per als senderistesö.

Moliner va afegir que ôs'han editat 2.000 exemplars que ja es poden aconseguir a l'Oficina de Turisme per nomÚs 3Ç. El fet de marcar un preu Ús per evitar que la gent els agafe de forma indiscriminada i acaben en qualsevol calaix sense ˙sö. AixÝ mateix, comentava que les entitats que ho desitgen podran disposar d'exemplars gratu´ts per a repartir-los entre els seus socis.

Pel que fa a les rutes, el representant de l'editorial Piolet, Juan Carlos Borrego, va indicar que l'Ajuntament i les entitats locals han estat els encarregats de proposar sis recorreguts, incloent el camÝ de Sant Jaume. Segons afegia s'han dissenyat per a tot el p˙blic en general amb diferents llargÓries i dificultats. En aquest sentit ha assenyalat ôel plÓnol tÚ una escala 1:20.000, ideal per a concretar les distÓncies i poder consultar tots els punts d'interŔs, com ara els arbres monumentals, construccions de pedra en sec, restes de la Guerra Civil, ponts, barrancs o ermitesö.

Per la seva banda, el representant de l'Aula Natura, AndrÚs GimÚnez, va detallar les sis rutes amb unes distÓncies que van des de l'1,2Km, per als senderistes menys experts, fins als 20Km per als que busquen gaudir d'una bona caminada. Entre els diferents recorreguts destacava la volta al Puig de l'Ermita amb 3Km, el passeig per S˛l de Riu amb 1,2Km, la ruta de la Maratˇ Popular amb 10Km o la mÚs llarga de 20Km des de l'ermita fins a la desembocadura d'Aiguadoliva. GimÚnez ha insistit que ôes tracta d'un primer plÓnol que amb el temps es revisarÓ per millorar l'experiŔncia dels senderistes i garantir unes rutes ˛ptimesö.

Per acabar el regidor Moliner agra´a a tant, l'Aula Natura com a l'editorial Piolet, aquesta iniciativa del plÓnol de les rutes senderistes i assenyalava que des de l'Ajuntament sempre estan oberts a colĚlaborar amb les entitats locals disposades a posar en marxa projectes per a tota la ciutadania.


Vinar˛s presenta el primer plÓnol de rutes senderistes al voltant del terme municipal | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentaciˇ d'aquest nou projecte esportiu es va fer al Salˇ de Plens de l'Ajuntament de Vinar˛sAgrÝcola de Godall - Plaša Coopertiva, s/n - Godall - MontsiÓ