Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Vinaròs presenta el calendari gastronòmic amb les I Jornades de Cuina Vegana com a principal novetat

Pel que fa a les jornades gastronòmiques, la primera cita serà amb la Cuina de la Galera del 4 al 27 de març

Etiquetes   turisme, turisme gastronomic, galeres, llagosti, vinaros, baix maestrat,

Publicat el28/2/2022

Vinaròs presenta el calendari gastronòmic amb les I Jornades de Cuina Vegana com a principal novetat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les jornades de la Cuina de la Galera tindràn lloc del 4 al 27 de març


El primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Vinaròs, Marc Albella, ha presentat el nou calendari gastronòmic per al 2022, així com les actuacions previstes en matèria patrimonial. Segons ha destacat s'han programat les habituals jornades culinàries, que ja són tot un èxit al municipi i la comarca, a més de recuperar el format habitual del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí, que anirà acompanyat del Gastrofestival del Llagostí per als mesos de maig i juny, que inclourà importants novetats.

Pel que fa a les jornades gastronòmiques, la primera cita serà amb la Cuina de la Galera del 4 al 27 de març, el Dia Mundial de la Tapa del 17 de setembre al 3 d'octubre, que coincidirà amb el Ranxo Mariner, mentre que la Cuina dels Arrossos tancarà l'any del 18 de novembre a l'11 de desembre.

Com a novetat enguany se celebraran les I Jornades de la Cuina Vegana del 21 d'octubre al 6 de novembre. El regidor Albella ha destacat que “es tracta d'una proposta innovadora que a més inclourà formació als restauradors que vulguen participar, per tal que elaboren uns menús que resulten atractius per als comensals”. Segons insistia es tracten d'unes jornades que sobretot es volen diferenciar de la resta de la comarca, que de ben segur sorprendran als clients.


Patrimoni

Albella també ha donat a conéixer alguns dels projectes previstos dintre de l'àrea de Patrimoni. En aquest cas, el regidor assenyalava que es treballa en la redacció del projecte perquè la planta baixa del Centre d'Inspiració Turística – Cotxera de Batet puga acollir una col·lecció museogràfica amb les troballes arqueològiques descobertes durant les feines de rehabilitació del mateix edifici, així com altres peces històriques de la ciutat.

D'altra banda, el Albella comentava que per aquest any la Diputació ha previst una partida de 40.000€ per a finalitzar la campanya d'excavacions arqueològiques al jaciment iber del Puig de la Misericòrdia. En aquesta mateixa línia, el regidor explicava que la Diputació ha fet entrega a l'Ajuntament d'un estudi amb totes les actuacions necessàries per a consolidar i posar en valor tot el jaciment. Albella destacava que “aquest informe permetrà al Consistori realitzar la inversió directa per escometre els treballs o bé presentar-lo a les convocatòries que posen en marxa les administracions superiors destinades a la preservació del patrimoni”.


Per: Redacció

Foto: Turisme Vinaròs

comparteix-ho