Temporada de teatre Benicarló 2023

CAT | ES


El vídeo de promoció turística de Tortosa guanya el primer premi al festival de cinema turístic de Polònia

L’espot ’Tortosa, tota una vida per vindre, un segon per enamorar-te’n’ ha guanyat en la categoria de vídeos promocionals de ciutats de tot el món

Etiquetes   turisme, baix ebre, tortosa, terres ebre

Publicat el21/10/2021

El vídeo de promoció turística de Tortosa guanya el primer premi al festival de cinema turístic de Polònia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Tortosa ha obtingut el primer premi del festival de cinema turístic de Varsòvia, en la categoria corresponent a vídeos promocionals de ciutats de tot el món. Ho ha fet amb l’espot que forma part de la campanya ’Tortosa, tota una vida per vindre, un segon per enamorar-te’n’, que la ciutat va crear l’estiu de l’any passat com a via de captació de nous visitants.

A Polònia, Tortosa ha aconseguit el primer premi en una categoria que també ha reconegut altres capitals europees i ciutats del món, com la capital de Lituània, Vílnius; la capital de Croàcia, Zagreb, o la ciutat japonesa Hirosaki, entre d’altres.

A més del primer premi al festival de Varsòvia, l’espot tortosí també ha participat en diversos festivals del planeta, que formen part del circuit del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic (CIFFT en l’acrònim en anglès). Gràcies a esta presència, l’anunci també ha quedat finalista al festival de Nova York, als Estats Units, que es desenvolupa a la ciutat de Las Vegas.


En marxa, el premi per votació popular

D’altra banda, el vídeo promocional de Tortosa també competeix al premi per votació popular del CIFFT. La votació encara és oberta i s’allarga fins al 25 d’octubre. Per votar només cal accedir a la web del comitè internacional i seleccionar el millor treball. Per sumar un vot a l’espot tortosí es pot entrar directament a la seua fitxa, a https://www.cifft.com/film/tortosa-a-lifetime-to-come-a-second-to-fall-in-love/ i prémer el botó ’vote’. Es pot votar una vegada al dia.

Tortosa és membre del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístics pel fet d’organitzar a la ciutat el Terres Travel Festival, l’únic festival de cinema de temàtica turística que té lloc a l’Estat espanyol. Això li permet ser present a un total de tretze festivals de tot el món, com els que tenen lloc a Berlin, Cannes, Turquia o el Japó, entre d’altres. La participació en estos festivals serveix per enfortir la destinació de Tortosa a nivell global, ja que es tracta de festivals especialitzats en la promoció del turisme a tot el món.

L’espot ’Tortosa, tota una vida per vindre, un segon per enamorar-te’n’, recorre diversos elements singulars de la ciutat, tant patrimonials com culturals o gastronòmics. Hi apareixen el riu i la navegació fluvial, la catedral, el castell de la Suda, els Reials Col·legis, el Museu, els Jardins del Príncep, el modernisme, el massís del Port i la Via Verda, així com algunes expressions populars com la Festa del Renaixement o el folklore de la ciutat, entre d’altres.


Per: Redacció

Foto: Cedida