Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La vida secreta dels animals, amb càmeres de trampeig fotogràfic

Una de les activitats del Delta Birding Festival, és aquest concurs de fotografies i vídeos fets amb la tècnica del trampeig fotogràfic

Etiquetes   natura, fotografia, delta birding festival, delta ebre, parc natural delta ebre, ornitologia

Publicat el23/7/2019

La vida secreta dels animals, amb càmeres de trampeig fotogràfic | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplar de martinet ros (Ardeola ralloides)


En el marc del Delta Birding Festival, que tindrà lloc el 20, 21 i 22 de setembre, Oryx La Botiga de l'Amant de la Natura, amb la col·laboració de Bushnell i DiseFoto, organitza un concurs de fotografies i vídeos fets amb la tècnica del trampeig fotogràfic.

Obert a qualsevol persona de qualsevol part del món amb la intenció de difondre i donar rellevància a la gran i valuosa informació que en els últims anys aquesta tècnica de treball de camp està aportant al coneixement de la natura i la biodiversitat.

Des les fotografies i vídeos presentats el jurat premiarà els que conjuguin millor l'interès científic i/o conservacionista de l'espècie i l'escena captada, la dificultat tècnica tant des del punt de vista fotogràfic com des del punt de vista biològic i el resultat estètic. I d'altra banda s'atorgarà un segon premi a la fotografia i al vídeo que rebin més ‘likes' al perfil d'instagram del concurs: @oryxtrampeo.

El termini d'entrega del material finalitzarà l'1 de setembre. I el 22 de setembre de 2019 s'anunciaran els guanyadors i es farà l'entrega dels premis al Delta Birding Festival.


El trampeig, una tècnica cada cop més usada

El trampeig fotogràfic és una tècnica d'estudi no invasiva que permet obtenir molta informació de manera simultània sobre una comunitat d'animals, tant a escala local com estandarditzada en territoris grans.

L’activitat del fototrampeig és utilitzada en diversos camps com el de la investigació de la fauna silvestre, la gestió d’espècies de caça, el control d’espècies o l’educació ambiental. Aquesta és una activitat en alça a causa de la recent incorporació i abaratiment de diverses tecnologies aplicades a equips fotogràfics automatitzats com els sensors de moviment, les càmeres digitals, les targetes de memòria compactes, els flaixos d’infraroig, les bateries de llarga durada, etc.4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics - caravanning / Els Muntells - delta de l’Ebre