Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Victòria sense sorpreses d'Aurell i Debats a Lo Pastisset 2018

Entre el riu Ebre i la Creu de Santos (serra de Cardó) va transcórrer la 9a Cursa «Lo Pastisset» de Benifallet que encetava el Circuit ebrenc de curses per muntanya del 2018. Sense massa sorpreses els guanyadors van ser la parella Aurell i Debats. Un total de 500 persones van participar en les diferents modalitats que l’AE Fent Sedera va preparar perquè tothom pogués fer «Lo Pastisset 2018»

Etiquetes   curses muntanya, benifallet, baix ebre, terres ebre, circuitebre

Publicat el30/1/2018

Veient la llista d'inscrits a la 9a Cursa Lo Pastisset, si li haguéssim preguntat a algú mínimament implicat amb les curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, sobre qui guanyaria la cursa absoluta sense massa dubtes hauria respost: Pere Aurell en homes, i Ragna Debats en dones. I així, sense sorpreses, aquesta parella van pujar al capdamunt del podi de la cursa per muntanya de Benifallet, del passat diumenge 28 de gener en la que va ser la prova que encetava l'11è Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre.

Amb una alta participació, els organitzadors de l'Associació Esportiva Fent Sendera, van haver de tancar les inscripcions uns dies abans del previst en arribar als 500 inscrits entre totes les modalitats de «Lo Pastisset» 2018. Concretament 190 inscrits a la cursa absoluta, 6 a la cursa júnior, 109 a la cursa curta, 4 a la cursa cadet i 191 a la marxa.


Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

La prova reina de «Lo Pastisset», amb 28 Km i 1.600 metres de desnivell positiu acumulat, va transcórrer des del punt més baix a la mateixa vora del riu Ebre (16 m.) fins al punt més alt de la serra de Cardó, a la Creu de Santos (942 m.). Entre aquests dos punts, el recorregut va passar pels participants d'edicions anteriors, barranc del Mas o de l'Ullal, el mas de Pistatxa, racó de Costumà, la cova Culla i el mas de Monclús; ja en plena serra de Cardó, es passà per la pujada dels Familiars, la Carrasca Dolça, el coll de Murtero, la font de l'Oliver, la Creu de Santos (o Xàquera). Des d'aquest punt predominava la baixada per la vessant boscosa i humida de Cardó per la Cassola del Diable, la cova Lluminosa, diverses ermites de la zona; havent passat gairebé a tocar del balneari de Cardó, es continuà baixant per los Domenges, per després repetit el tram del mas de Monclús fins al racó de Costumà continuant pel camí de la Feixa, el mas de Tite, el coll del Motxo, el camí de Fontelles i Miralles; els darrers metres van ser pel casc urbà de Benifallet entrant al poble pel carrer de l'Ermita.

Victòria sense sorpreses d’Aurell i Debats a Lo Pastisset 2018 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Pere Aurell, guanyador de la 9a Cursa «Lo Pastisset» 2018


A diferència del 2017, quan va ploure fort el dia anterior i la pluja no va parar pràcticament en cap moment el mateix dia de la cursa, fins i tot amb una mica de neu a la part més alta del recorregut, enguany la climatologia va ser força bona amb un a mica de fresca al principi sobretot perquè es passava per la zona obaga del recorregut fins que a partir de la carrasca Dolça el sol va fer-se present amb moments d'una mica de calor; això sí, als punts més alts i desprotegits va bufar una mica el vent suau. Des de bon principi un grup de corredors formats per Pere Aurell, Jessed Hernández, Lluisma Mas i Pol Vilà, seguits força prop per Jordi Navarro, Víctor Hugo Vicente, Albert Giné i José Maria Garcia.
Al pas per la carrasca Dolça (Km 11), superada la primera pujada forta de la cursa, en Jessed Hernández encapçalava un grup de 4 corredors format per Aurell a poc més d'1 minut, Vilà a 2 minuts i Mas a gairebé 3 minuts. La tria estava feta i la resta de corredors perseguidors es van anar despenjant. Així que el podi final se l'havien de repartir entre aquest quartet. A la Creu de Santos (Km 14,5) el primer en coronar el cim va ser Hernández, mantenint l'avantatge d'1 minut sobre Aurell, i augmentant la diferència amb Vilà i Mas, però va ser a la baixada de la Creu de Santos quan van intercanviar posicions Hernández i Aurell, passant a liderar la cursa ja fins al final en Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa). La baixada sense descans per la Cassola del Diable, la cova Lluminosa, el portell de Cosp, les ermites de Sant Àngel i la Santíssima Trinitat, el balneari de Cardó i els Domenges, va permetre a Aurell guanyar avantatge amb els seus perseguidors, fins fer els darrers 10 quilòmetres en solitari fins creuar la línia de meta amb un temps de 2:44:47, a més d'1 minut arribava Jessed Hernández (Inverse - Inov8) amb 2:46:22 i en tercera posició va arribar Pol Vilà (CE L'Areny – Borges Trail) amb un temps de 2:48:30.

En dones la cosa va estat molt més clara perquè la Ragna Debats (La Cameta Coixa - Merrel) ja tenia un avantatge de 2 minuts sobre la Montse Martínez (Tuga) al sortir del barranc del Mas (Km 5) i 4 minuts sobre la Giulia Portaluri (AE Matxacuca). De fet, aquestes 3 corredores, en aquest mateix ordre, van encapçalar la cursa ocupant el podi final. A mesura que avançava la cursa Debats anava augmentant l'avantatge passant per la Creu de Santos a 1:43:29 i 10 minuts després passava per aquest punt Martínez i gairebé 14 minuts més tard Portaluri. Aquests temps van augmentar a la segona part de la cursa, fins que Ragna Debats va creuar la línia d'arribada amb un crono de 3:02:09; gairebé 20 minuts més tard finalitzava Montse Maratínez amb 3:21:31 i en tercera posició arribava Giulia Portaluri amb 3:34:51.

Victòria sense sorpreses d’Aurell i Debats a Lo Pastisset 2018 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Els 3 primers classificats en homes i dones de la Cursa del Pastisset de Benifallet 2018


Pel que fa a la cursa sub23, amb el mateix recorregut que la cursa absoluta, el guanyador va ser Eugeni Benaiges (AE La Picossa) amb un temps de 3:16:02; aquesta cursa no va tenir participació femenina. La cursa júnior, només amb participants masculins, amb 18 Km i 960 metres de desnivell positiu, la va guanyar Daniel Castillo amb un temps de 1:35:27, seguit per Salomó Guinovart i Ramon Beltran. La cursa cadet la va guanyar Èric Lletí (BTT Montbike Amposta) amb 1:15:21, seguit per Xavi Marzà i Marc Vallespí; la Marta Tomàs (Atletisme Terres de l'Ebre) va ser guanyadora amb 1:52:14.

La cursa curta, que compartia recorregut amb la cursa júnior, tot i no ser puntuable al Circuit de les Terres de l'Ebre va tenir una alta participació. Pel que es va veure aquesta modalitat la van triar molts corredors i corredores com a començament de temporada, perquè estaven sortint d'alguna lesió o bé, simplement, perquè la cursa absoluta els resultava massa dura. Prova d'això, sobretot en dones, va ser el podi final amb corredors avesades a pujar al podi com la Mercedes Arcos, amb un temps de 2:01:27, seguida per Paula Espinach amb 1:22:20 i Pilar Prades 2:04:31. En homes els tres primers classificats van ser Daniel Castillo (primer júnior), seguit per Salomó Guiovart (segon júnior) i Robert Fontanet.

Victòria sense sorpreses d’Aurell i Debats a Lo Pastisset 2018 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Daniel Castillo (primer pla) guanyador de la cursa júnior de Benifallet


Després de Lo Pastisset de Benifallet, al tractar-se de la primera cursa del Circuit, els líders són Aurell i Debats tot i que segurament, quan comenci la temporada internacional, tots dos deixaran pas a altres corredors per a encapçalar la classificació general del Circuit. La propera cursa del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre es correrà a Pinell de Brai (Terra Alta) el 25 de febrer quan es disputarà la 5a Cursa dels Biberons que, com sempre, sortirà des de la Catedral del Vi i recorrerà escenaris de la Batalla de l'Ebre.