Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Vicent Pellicer: «Intento de veure els paisatges amb el cor, per poder copsar-ne l'essència»

Els amants de la fotografia i la natura estem de sort. Vicent Pellicer acaba de publicar un altre llibre: «Terres de l’Ebre i Matarranya encisadores» (Cossetània Edicions), un recull de fotografies que captiven tots els nostres sentits i ens traslladen al bell mig de paratges meravellosos on la força i la bellesa de la natura hi és sempre ben present


Vicent Pellicer: «Intento de veure els paisatges amb el cor, per poder copsar-ne l’essència» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Els amants de la fotografia i la natura estem de sort. Vicent Pellicer acaba de publicar un altre llibre: «Terres de l'Ebre i Matarranya encisadores» (Cossetània Edicions), un recull de fotografies que captiven tots els nostres sentits i ens traslladen al bell mig de paratges meravellosos, on la força i la bellesa de la natura hi és sempre ben present.

Vicent Pellicer Ollés va néixer el 1956 a Valdealgorfa, al Baix Aragó. Quant tenia 9 anys es va traslladar amb la seua família a Jesús (Baix Ebre), on resideix. Professor de català per a persones adultes i un apassionat de l'excursionisme, l'escriptura i la fotografia, des de fa quasi vint anys, fa de guia de la secció excursionista de la Societat Cultural i Ecologista Sant Josep, de Jesús.

La necessitat de capturar en fotografies la bellesa d'aquestes comarques el va dur a inscriure's a diferents cursos, a participar en premis fotogràfics, congressos, llegir un munt de llibres de fotografia, fer sortides de camp amb altres companys; també pertany a diferents associacions de fotògrafs on comparteixen coneixements, etc. ...

Tal com ens explica el mateix autor del llibre, «per fotografiar i escriure necessito passejar pel nostre territori, per les Terres de l'Ebre i el Matarranya. Sempre amunt i avall d'estes terres meravelloses, per conèixer-les millor, per estimar-les un poquet més cada dia».


- Vicent, què vols transmetre amb les teues fotografies?

Que som natura, que hi pertanyem. Conscienciació i respecte envers la natura. La descoberta del nostre territori, de casa nostra, del seu valuós i encisador patrimoni natural.


- Aquesta passió per la fotografia, que t'ha aportat a la vida?

Gaudi, harmonia, pau, assossec en l'ànima; il·lusió per conèixer nous indrets, per sentir, per descobrir altres maneres d'observar; capacitat d'abstracció, més amor per la natura!: immensa felicitat!


- Descobreix-nos com és la teua metodologia de treball?

Tot i que he après molt d'ací i d'allà, d'uns i d'altres, soc bastant autotidacte. Quan arribo a un lloc, m'agrada observa-lo amb deteniment i passió; necessito amarar-me'n i sentir que en formo part; intento de veure els paisatges amb el cor, per poder copsar-ne l'essència.


- Molts dels teus treballs són eines de promoció del territori, és aquest un dels teus objectius?

Les meues publicacions serveixen per donar a conèixer el valor i la bellesa de l'extraordinari i captivador patrimoni paisatgístic i natural de les nostres terres. Terres ufanes, que són capaces de saciar la set dels gustos més exigents de qualsevol viatger o excursionista.


- Què et va dur a fer “Terres de l'Ebre i Matarranya, encisadores”?

Després de publicar El massís del Port, bellesa insòlita, em vaig sentir una mica buit; em vaig adonar que tenia la necessitat de continuar copsant la formosor del territori, i vaig pensar que seria bo de fer un segon llibre, que en fos la continuïtat.


Quant de temps has estat treballant en aquest últim treball?

Fotografiant, uns 3 anys. Però la coneixença per poder-ne fer les imatges ha sigut tasca de molts anys, anant amunt i avall; de vegades, com un pelegrí!


Vicent Pellicer: «Intento de veure els paisatges amb el cor, per poder copsar-ne l’essència» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...llibre «Terres de l’Ebre i Matarranya encisadores» de Vicent Pellicer (Cossetània Edicions)


Què trobarem a “Terres de l'Ebre i Matarranya, encisadores”?

Hi trobarem tot d'imatges, que no he localitzar a l'atzar; he esperat el moment més adient (vent, pluja, neu, llums especials...) per fer-les; també petits textos descriptius..., però crec que este text, que surt al llibre, resumeix molt bé el que hi podem trobar: “Durant quasi tres primaveres he recorregut pobles, muntanyes, valls, rius, boscos... He tastat pa acabat de fer en forns de llenya amable. He descobert perfums novells d'immensos camps de fruita dolça. El Delta m'ha pintat albades insòlites. He navegat per lleres curulles de cançons seductores. Des de talaies privilegiades he contemplat la frenesia dels sembrats. A boqueta nit, sota la llum inesgotable dels estels que embolcallen aquestes terres, he somiat mons de formositat exquisida, que m'il·lusiona de compartir amb vosaltres.”


- Tens algun tipus de suport per a editar els teu llibres o els autoedites?

Sempre el suport de l'editorial Cossetània, de Valls. I també, de vegades, com en esta ocasió, d'ajuntaments, consells comarcals, Diputació, IDECE, parcs naturals...


- Després d'aquest treball, estàs pensant en algun projecte nou ?

Sí! Entre altres projectes, un tercer llibre de fotografia, que hauria de culminar El massís del Port, bellesa insòlita i Terres de l'Ebre i Matarranya encisadores.


Vicent Pellicer: «Intento de veure els paisatges amb el cor, per poder copsar-ne l’essència» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...llibre «Terres de l’Ebre i Matarranya encisadores» de Vicent Pellicer (Cossetània Edicions)


comparteix-ho