Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


La Via Verda de la Val de Zafán registra un total de 78.532 usuaris al tram del Baix Ebre durant l'estiu

Aquest matí s’han presentat les dades des de l’estació d’Aldover, reoberta al públic aquest estiu

Etiquetes   vida activa, via verda, benifallet, aldover, tortosa, baix ebre, cicloturisme, turisme

Publicat el2/9/2020

La Via Verda de la Val de Zafán registra un total de 78.532 usuaris al tram del Baix Ebre durant l’estiu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 78.532 usuaris al tram del Baix Ebre durant els mesos de juliol i agost, mentre que des de principi d'any 226.641 persones han utilitzat aquest itinerari a peu o en bicicleta. Les dades recollides pels comptadors instal·lats a la Via Verda indiquen que el mes d'agost més visitants han optat per aquest itinerari, concretament un total de 40.344, un 69,9% dels quals en bicicleta i un 31% a peu. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan, han presentat avui les dades des de l'estació d'Aldover, reoberta al públic aquest estiu, acompanyats per l'alcaldessa d'Aldover, Rosalia Pegueroles. “La Via Verda de la Val de Zafán ha estat capaç d'atreure el turisme de proximitat i tal com demostren les dades i ens comenten les empreses que exploten les antigues estacions, el mes d'agost hem registrat una major afluència de visitants”, ha assenyalat Jordan que ha recordat que la crisi de la Covid-19 ha provocat que els turistes opten per destinacions de proximitat.

Concretament, dels 40.344 usuaris comptabilitzats el mes d'agost, 21.209 corresponen a Tortosa, un 50,6% dels quals en bicicleta i un 49,4% a peu; 7.670 al comptador de l'estació d'Aldover, un 90% en bici i un 10% a peu; i finalment, el comptador de l'estació de Benifallet ha registrat 11.465 usuaris, un 88,8% dels quals en bici i un 11,2% a peu. Pel que fa al dia de major afluència d'usuaris es va registrar el 12 d'agost al comptador de Tortosa amb un total de 1.338 usuaris.

Quant al mes de juliol, el nombre d'usuaris total ha estat de 38.188, 22.863 dels quals a Tortosa (un 50,6% en bici i un 49,4% a peu); 8.457 a Aldover (un 75,2% en bici i un 24,8% a peu) i 6.868 a Benifallet (un 90,6% en bici i un 9,4% a peu). Durant el mes de juliol el dia en què es van registrar més usuaris va ser el dia 3 a Tortosa amb un total de 918 ciclistes i vianants.

La instal·lació dels comptadors en tres punts de la Via Verda (les estacions de Benifallet i Aldover i al tram de Tortosa) ha permès conèixer el volum d'usuaris d'aquest actiu turístic aquest 2020. “Des del Consell Comarcal del Baix Ebre treballem perquè la Via Verda es converteixi en un referent en el cicloturisme en l'àmbit internacional i, per això al marge de les actuacions de manteniment, millora i promoció és necessari saber d'on partim, quin és l'ús que se'n fa d'aquest actiu”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Pel que fa als comptadors es van instal·lar a final del 2019, es tracta d'un sistema innovador que, a través d'uns sensors, permet diferenciar entre vianants i ciclistes. El senyal captat pels sensors és analitzat per un sistema intel·ligent que recull les dades, les emmagatzema i, posteriorment, s'analitzen mitjançant un software en línia.

A més de la instal·lació dels comptadors, durant els darrers mesos el Consell Comarcal del Baix Ebre ha fet diverses actuacions de manteniment i millora la Via Verda. Així s'ha instal·lat mobiliari urbà, bancs pintats amb els hastag #viaverdavaldezafan #terresdelebre #ReservaBiosfera com una eina de promoció i aparcaments per bicicletes; s'han renovat part de les tanques laterals de l'itinerari i s'ha dut a terme senyalització horitzontal en alguns dels punts més conflictius, com és el cas del pas a la C-12 a Aldover. També aquesta temporada s'ha reobert l'antiga estació d'Aldover, que ofereix servei de restauració.


Per: Redacció

Foto: Cedida