Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


La Via Verda de la Val de Zafán al Baix Ebre registra prop de 340.000 usuaris durant el 2020

Pel que fa als mesos amb major afluència d’usuaris han estat juliol i agost, amb prop de 80.000 persones, seguits de setembre i octubre

Etiquetes   turisme, vida activa, benifallet, aldover, tortosa, baix ebre, via verda, btt

Publicat el27/1/2021

La Via Verda de la Val de Zafán al Baix Ebre registra prop de 340.000 usuaris durant el 2020 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Estació de Benifallet


El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 339.985 usuaris al tram del Baix Ebre durant el 2020, segons les dades recollides pels comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre en tres punts de l'itinerari. Un 52,3% del total d'usuaris han estat ciclistes, mentre que un 47,7% han estat vianants. Pel que fa als mesos amb major afluència d'usuaris han estat juliol i agost, amb prop de 80.000 persones, seguits de setembre i octubre.

Quant a la mitjana diària d'usuaris és de 1.858 persones. La major part d'aquests usuaris es detecten al comptador instal·lat a Tortosa, un 70% del total; mentre que el d'Aldover registra un 17% dels usuaris i el de Benifallet un 13%. Les dades recollides mostren que als comptadors de Tortosa i Aldover es manté el volum d'usuaris durant tot l'any, a excepció dels mesos del confinament per la Covid-19; però en el cas de Benifallet l'afluència més gran d'usuaris de la via es concentra entre els mesos de juliol i octubre.

Tot i que durant el cap de setmana es produeix un increment del nombre d'usuaris, les dades recollides pels comptadors posen de manifest que la Via Verda de la Val de Zafán s'utilitza cada dia de la setmana. Pel que fa al dia en què es van comptabilitzar més usuaris a l'estació de Benifallet va ser l'11 d'octubre amb un total de 1.011; mentre que en el cas de Tortosa va ser el 8 de novembre amb 1.359 persones i, finalment, a Aldover, el comptatge màxim va tenir lloc el 19 de febrer amb 648 persones.

Aquestes dades constaten que la Via Verda de la Val de Zafán és un dels actius turístics més potents de la comarca, tant pel que fa al turisme de proximitat com per a l'internacional. En aquest sentit, el diari britànic 'The Guardian' ha inclòs la Via Verda entre una vintena de descobriments turístics del 2020.

El Consell Comarcal del Baix Ebre va instal·lar els comptadors a final del 2019, es tracta d'un sistema innovador que, a través d'uns sensors, permet diferenciar entre vianants i ciclistes. El senyal captat pels sensors és analitzat per un sistema intel·ligent que recull les dades, les emmagatzema i, posteriorment, s'analitzen mitjançant un software en línia.


Estació de recàrrega de vehicles elèctrics a Xerta

D'altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat una estació de recàrrega de vehicles elèctrics a Xerta, a la vora de l'estació de la Via Verda. Es tracta d'una estació de recàrrega semiràpida, que permet carregar dos vehicles elèctrics simultàniament en un temps comprès entre dues i quatre hores. En aquesta estació poden accedir-hi vehicles elèctrics de qualsevol marca i tipologia, ja siguen cotxes, furgonetes, motocicletes o bicicletes. Aquesta actuació ha estat finançada per l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE).

P er tal de fer ús d'aquesta estació de recàrrega, els propietaris poden sol·licitar al Consell Comarcal del Baix Ebre l'emissió d'una targeta de mobilitat elèctrica que els donarà accés gratuït al subministrament. Es tracta del mateix funcionament que fa servir l'estació de recàrrega pública que hi ha a l'entrada del Consell Comarcal del Baix Ebre. També són vàlides les targetes de mobilitat elèctrica expedides per institucions adherides a l'Aliança dels Municipis per a la Interoperabilitat dels punts de recàrrega.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho