Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La «Via Blava de l’arròs al vi» celebra la seva sisena edició posant en valor els atractius del territori

La ruta, que comença a Riumar, farà una aturada a Tortosa, en el marc de les Festes del Renaixement per visitar la ciutat, també a Benifallet per gaudir de les Coves Meravella i fer un tast de vins i de caves i, finalment, es clourà amb un dinar a la Catedral del Vi de Pinell de Brai

Etiquetes   vida activa, activitats al riu, deltebre, tortosa, benifallet, pinell de brai, coves meravelles, riu ebre, turisme, turisme fluvial, terres ebre

Publicat el20/7/2022

La «Via Blava de l’arròs al vi» celebra la seva sisena edició posant en valor els atractius del territori | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest dissabte dia 23 de juliol es celebra una nova edició de la Via Blava: de l'arròs al vi, una activitat nàutica que organitza el Club Nàutic de Riumaramb la col·laboració de l'Ajuntament de Deltebre, l'Ajuntament de Tortosa, l'Ajuntament de Benifallet, la Cambra de Comerç de Tortosa i l'IDECE.

Al Port de Deltebre s'ha celebrat la roda de premsa de presentació de la ruta, que enguany compta amb un centenar de participants i amb una vintena d'embarcacions inscrites, malgrat que resten obertes fins el mateix dissabte abans d'iniciar l'activitat. La ruta, que comença a Riumar, farà una aturada a Tortosa, en el marc de les Festes del Renaixement per visitar la ciutat, també a Benifallet per gaudir de les Coves Meravella i fer un tast de vins i de caves i, finalment, es clourà amb un dinar a la Catedral del Vi de Pinell de Brai.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “treballar conjuntament els millors atractius turístics i fer-ho en sinergia amb altres municipis ens permet fer territori i mesclar ingredients com el paisatge i la gastronomia”. Soler també ha afirmat que “hem de seguir treballant per enfortir la navegabilitat al riu Ebre i això passa per dragar la bocana del riu Ebre per tal que les embarcacions, ja sigui nàutiques i pesqueres, puguin accedir o sortir del riu amb plenes garanties”.

El president del Club Nàutic de Riumar, Juanvi Barbas, ha manifestat que “amb aquesta ruta el que volem es descobrir racons del nostre territori d'una forma diferent a l'habitual, per això en les següents edicions seguirem implementant novetats en la ruta per facilitar que aquesta sigui dinàmica i que any rere any puguem gaudir de diferents experiències”.

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Tortosa, Sisco Pepió, ha recordat que “com a Ajuntament volem seguir promovent el turisme i la navegabilitat, i la Via Blava és actualment una acció referent al nostre territori en quant a l'activitat lúdica i nàutica”. Finalment, la directora de les Coves de Benifallet, Anna Doliu, ha conclòs afirmant que “la unió de territoris ens permet crear valor afegit i per això estem molt contents de participar en aquesta iniciativa i donar a conèixer una Cova que és única en tot el país”. 

Les inscripcions, que es poden efectuar fins al mateix dia de la sortida, al port de Deltebre a les 7.30h del matí, es poden realitzar al correu electrònic eventos@cnriumar.com o bé als telèfons 977 47 06 18 o al 679 51 69 35.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho