Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La verema de la DO Terra Alta registra enguany menys producció, però d'una qualitat excel·lent

El 2019 s’ha caracteritzat per ser especialment sec, raó per la qual la verema d’enguany, amb prop de 35 milions de quilos de raïm, serà lleugerament inferior a la mitjana dels darrers anys

Etiquetes   vi, enologia, do terra alta, terra alta, terres ebre

Publicat el11/10/2019

La verema de la DO Terra Alta registra enguany menys producció, però d’una qualitat excel·lent | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Garnatxa blanca, que continua sent la varietat més representativa de la DO Terra Alta


Amb gairebé el 100% de la collita entrada, la verema de la Denominació d'Origen Terra Alta tornarà a ser excel·lent des del punt de vista de la qualitat gràcies especialment a les condicions climatològiques del passat mes de setembre, amb pluges constants i un cerç posterior que ha assecat les plantes, impedint que es provoquessin danys a la collita.

Malgrat aquestes pluges del setembre, l'any s'ha caracteritzat per ser especialment sec, raó per la qual la verema d'enguany, amb prop de 35 milions de quilos de raïm, serà lleugerament inferior a la mitjana dels darrers anys, que se situava entorn dels 37 milions. D'altra banda, aquesta sequera que ha patit la comarca durant tot l'any és la que atorga al raïm una qualitat excel·lent, ja que les vinyes velles de varietats autòctones estan acostumades a patir aquest estrès hídric.

La Carinyena és la varietat que més ha patit la davallada de producció. L'onada de calor de finals de juny i principis de juliol, amb temperatures superiors als 40º, va afectar unes 400 hectàrees de vinya, especialment de carinyenes que, amb un estat fenològic encara feble, van acusar molt les altes temperatures.

En total, dels 35 quilos veremats, 16 milions corresponen a les varietats negres i 19 milions a les blanques, de les quals més de 9 milions són de Garnatxa blanca, que continua sent la varietat més representativa de la DO.Autocaravanes Delta. La millor manera de viatjar amb autocaravana partint des del Delta de l’Ebre

Controls de producció

Enguany s'han portat a terme controls exhaustius a les vinyes tant qualitatius com quantitatius per assegurar pel compliment dels potencials màxims admesos per la DO Terra Alta, que són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques. L'objectiu d'aquests controls és certificar que tot el vi que es qualifica com a DO Terra Alta prové de les vinyes de la DO, vetllant així per la traçabilitat i el valor afegir dels seus vins al mateix temps que es garanteix el desenvolupament sostenible de la zona de producció i la supervivència de viticultors i cellers.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu