Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


UT Estels del Sud, l'ultratrail que recorre tot el massís dels Ports es disputarà el 30 d'abril

La 2a edició de l’ultratrail Estels del Sud, que organitzen Trail Roquetes i Kebo Events, se celebrarà aquest cap de setmana amb algunes novetats respecte a l’edició del 2015, com ara el lloc de sortida/arribada, a Arnes; alguns petits però importants canvis al recorregut i la inclusió a les Copes Catalanes de curses de d’ultraresistència i de resistència de la FEEC. Al moment de tancar les inscripcions, 470 persones s’han apuntat a fer alguna de les 3 modalitats: ultratrail, half o mitja marató

Etiquetes   ultratrail, estels del sud, arnes, beseit, caro, pauls, trail roquetes, kebo events

Publicat el28/4/2016

La segona edició de l'ultratrail Estels del Sud, que organitzen Trail Roquetes i Kebo Events, se celebrarà aquest cap de setmana amb algunes novetats respecte a l'edició del 2015, com ara el lloc de sortida/arribada, alguns petits però importants canvis al recorregut i la inclusió a la 5a Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC. Al moment de tancar les inscripcions, 470 persones s'han apuntat a fer alguna de les 3 modalitats.


L'ultratrail Estels del Sud, 105 Km per a recórrer tot el massís dels Ports

L'ultratrail Estels del Sud amb 105,39 Km i 5.145 metres de desnivell positiu, és la cursa per muntanya més llarga de totes les que es fan a les Terres de l'Ebre; es disputarà el dissabte 30 d'abril, recorrent l'itinerari excursionista Estels del Sud que transcorre pel massís dels Ports entre Catalunya, Aragó i el País Valencià per les comarques de la Terra Alta, el Montsià, el Baix Ebre, el Matarranya i el Baix Maestrat. Un cop tancades les inscripcions hi ha 168 persones apuntades per a afrontar el repte. Aquesta prova formarà part de la 5a Copa Catalana de curses d'ultraresistència de la FEEC.

A diferència de la primera edició, la del 2016 sortirà des d'Arnes a les 7 del matí, i passarà per llocs tan emblemàtics del massís com el toll del Vidre, Penyagalera, el riu Ulldemó, el poble de Beseit, el Parrissal, corral del Quinto, el riu Matarranya, el teix de la Coscollosa, del refugi de Font Ferrera, Casetes Velles que, si fa no fa, és a la meitat de l'ultra Estels del Sud; la cova del Vidre, els Pallers, el cim de Caro (1.447 m) que és la novetat d'enguany i que se'n surt del recorregut original de l'itinerari Estels del Sud però que els organitzadors han inclòs al 2016 per ser el punt més alt del massís dels Ports i, per tant de tot l'ultratrail.
Des de Caro es passa pel Nou Refugi de Caro, Llinars, el refugi de les Clotes, les rases del Maraco, el poble de Paüls, la Gilaberta, Roques Benet, els estrets d'Arnes i l'arribada final a la mateixa plaça de la Vila entre l'església i l'Ajuntament.

UT Estels del Sud, l’ultratrail que recorre tot el massís dels Ports es disputarà el 30 d’abril | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Cim de Caro per on enguany passarà l'ultratrail Estels del Sud (foto-muntatge: EbreActiu.cat)


És difícil, per no dir impossible, dir qui guanyarà la prova però, sense dubte, entre els favorits hi haurà els campions de Catalunya d'ultratrail, Albert Viñau i Carmen M. Pérez proclamats encara no fa un mes, a principis d'abril.
A més de Viñau, entre els homes, caldrà comptar amb el primer i segon classificats de l'ultratrail Estels del Sud del 2015, Jordi Pàmies i Àlex Izquierdo respectivament; Ivan Tiscar, quart al 2015; Gil López, sisè a la passada edició; Jaume Folguera segon classificat a l'edició 2016 de l'UT Les Fonts de Xerta, tercer a la Trencacims Paüls 2016 i cinquè al campionat de Catalunya d'ultratrail; Albert Giné, Joan Salamaña ...
En dones, junt a Carmen M. Pérez, apunten a favorites Àngels Centelles, tercera classificada al Campionat de Catalunya d'ultratrail 2016; Ana Belén Balaguer, tercera a la primera edició de l'ultratrail Estels del Sud; Judit Francín guanyadora de l'UT Les Fonts 2016; Olatx Alvariño segona classificada a l'UT Les Fonts de Xerta del 2016; Núria Pallarés, sisena l'any passat a l'UT Estels del Sud; Sonia Santander, ...

UT Estels del Sud, l’ultratrail que recorre tot el massís dels Ports es disputarà el 30 d’abril | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Jordi Pàmies creuant l'arc d'arribada a l'edició 2015 de l'ultratrail Estels del Sud (foto: Antolí / Ultratrail Estels del Sud)


Més opcions per a córrer a l'Estels del Sud

A més de l'ultratrail, l'organització també ofereix la possibilitat de participar a dues proves més. Concretament a la segona edició de la Half Estels del Sud amb “només” 65,25 Km i 2.900 metres de desnivell positiu, també amb sortida i arribada des d'Arnes. Aquesta prova formarà part de la 3a Copa Catalana de curses de resistència de la FEEC.

Els 207 inscrits a la Half sortiran, com els participants de l'ultratrail, a les 6 del matí del dissabte 30 d'abril, compartint els primers 7 Km amb els participants de l'ultratrail; des d'aquests punt voltaran la punta de l'Àliga i després, tot pujada, fins a Terranyes. Des d'aquest punt tindran un tram amb poc desnivell fins arribar a la zona de l'Esquirol, el Nou refugi de Caro. A partir d'aquí tot el recorregut fins a l'arribada a Arnes, coincideix amb l'ultratrail.

La tercera possibilitat, aquesta ja més assequible, és la mitja marató de muntanya amb 21,5 Km i 1.028 metres de desnivell positiu, a la que s'han inscrit gairebé 100 trailrunners. La sortida d'aquesta cursa es donarà a les 10 del matí, també des d'Arnes i anirà fins a Beseit, passant pel coll de Xertó, el toll del Vidre, Penyagalera, el punt més alt de la cursa amb 1034 m; i el riu Ulldemó. Tot el recorregut de la mitja marató coincideix amb el tram Arnes-Beseit de l'ultratrail Estels del Sud.


Última hora:

L'organització de l'ultratrail Estels del Sud i la FEEC han emès un avís advertint de les temperatures previstes al massís dels Ports, que estaran entre els 12 i els 0 graus. Per aquesta circumstància s'aplicaran les normes del reglament de curses d'ultraresistència per tal que els participants portin el següent material obligatori addicional: segona capa tèrmica de, com a mínim 180 grams, malles llargues o pirates combinades amb perneres, guants, bufanda tubular o semblant.

comparteix-ho