Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia

Mentrestant, durant aquests dies des d’EbreActiu t’anirem apropant el nostre territori a través de galeries fotogràfiques de diferents indrets i pobles

Etiquetes   albums, natura entorn, riu senia, alcanar, vinaros, fotos

Publicat el16/3/2020

Les mesures decretades per prevenir el contagi del coronavirus Covid-19 ens obliga a mantenir-nos confinats a casa i limitar les sortides al carrer a les excepcions establertes per l'estat d'alerta. Enllorem les sortides i rutes per passejar pels carrers i carrerons dels nostres pobles, per gaudir de la bellesa de tots els indrets naturals que atresora el nostre territori.

Però ara la prioritat és frenar la crisi sanitària i minimitzar l'efecte social i econòmic que se'n derive, modificant els nostres hàbits, que segons els experts, és la manera més eficaç per vèncer el virus i tornar a la normalitat.

Mentrestant, durant aquests dies des d'EbreActiu t'anirem apropant el nostre territori a través de galeries fotogràfiques de diferents indrets i pobles.

Cuideu-vos, entre tots ens en sortirem!


La desembocadura del riu Sénia

El riu Sénia, neix amb molta força en ple massís dels Ports. Ràpidament s'embassa al pantà d'Ulldecona i a partir d'aquest punt, el seu cabal disminueix força, encara que rep les aigües d'altres barrancs més petits que porten aigua a la primavera i la tardor.

Després de sortir dels Ports, el riu entra en un terreny molt pla i l'aigua superficial desapareix, en excepció d'avingudes o pluges fortes. No és fins la desembocadura que l'aigua torna a fer acte de presència, aquesta vegada de manera permanent durant tot l'any i a través d'una llacuna de rambla.

La desembocadura del riu Sénia fa de partició entre els termes municipals d'Alcanar i Vinaròs. És un espai d'interès natural i paisatgístic reconegut com a tal per presentar una gran diversitat d'espècies vegetals i animals i per situar-se entre el delta de l'Ebre i l'albufera de València, fet que el converteix un lloc de parada per les aus migratòries.

Les aigües de la llacuna, alimentades pels aqüífers reben instrusions marines principalment als mesos més secs, quan les capes freàtiques baixen de nivell. És per això que ens trobem amb molta vegetació pròpia de llacunes i de riu, com ara el canyís, la boga, es joncs, els freixes i salzes blancs.

A més a més, aquest racó acull una gran varietat de fauna pròpia dels espais humits mediterranis com els gripaus, polles d'aigua, ànecs collverds, gavines, corbs marins i fins i tot tortugues mediterrànies, que amb una mica de sort les podem veure escalfar-se sobre els codolars. La seva presència indica l'excel·lent qualitat ambiental d'aquest paratge.


Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia Us apropem el territori a casa: la desembocadura del riu Sénia


4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics - caravanning / Els Muntells - delta de l’Ebre


Font: Turisme Alcanar

Fotos: EbreActiu