Sant Jaume d┤Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Uniˇ de Pagesos reclama que s’autoritzi excepcionalment un fitosanitari per a l’arr˛s

El sindicat agrari addueix impactes sobre les aus i pŔrdues de 900 quilos per hectÓrea als productors

Etiquetes   agricultura, arros, de la terra, delta ebre

Publicat el15/1/2021

Uniˇ de Pagesos reclama que s’autoritzi excepcionalment un fitosanitari per a l’arr˛s | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Uniˇ de Pagesos ha reclamat al Departament d’Agricultura que s’autoritzi excepcionalment l’˙s del fitosanitari Ronstar per al conreu de l’arr˛s. Es tracta d’una substÓncia utilitzada com a herbicida de preemergŔncia i evitar l’aplicaciˇ d’altres productes directament sobre la planta que els productors ja no van poder utilitzar l’any passat. Segons addueix el sindicat agrari, les alternatives que els arrossaires s’han vist obligats a utilitzar suposen un increment dels tractaments en Ŕpoques que causen un impacte major sobre l’avifauna del delta de l’Ebre a mÚs de pŔrdues de producciˇ d’uns 900 quilos per hectÓrea i problemes de fitotoxicitat a les plantes de l’arr˛s. Uns desavantatges que estÓ avaluant ja l’IRTA, han precisat.


Per: ACN

Foto: EbreActiu