Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Unió de Pagesos preveu una reducció de la collita de l’oliva del 40% a causa de les pluges durant la floració

Les pluges caigudes durant l’època de la floració han comportat una mala pol·linització i, per tant, un mal quallat que fan preveure una reducció de collita i pèrdues importants

Etiquetes   de la terra, oli oliva, terres ebre, catalunya

Publicat el15/7/2020

Unió de Pagesos preveu una reducció de la collita de l’oliva del 40% a causa de les pluges durant la floració | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Unió de Pagesos preveu una davallada important de la collita de l'oliva per la campanya 2020-2021, després que la darrera campanya es considera que va ser d’excepcional bona collita. Tot i que encara no es pot valorar els possibles danys causats pel repiló o ull de gall, malaltia produïda pel fong Spilocaea oleagina, les pluges caigudes durant l'època de la floració han comportat una mala pol·linització i, per tant, un mal quallat que fan preveure una reducció de collita i pèrdues importants.

El sindicat fa la següent estimació per territoris respecte la producció de l'any passat: al Baix Camp es produiria una davallada de més del 50%; al Montsià, la collita cauria un 40%; i a l'Alt Camp, es preveu una davallada d'un 20%. A l’Alt Penedès es preveu una baixada considerable de producció, fins i tot hi ha parcel·les que no es collirà res, situació molt similar tant al Vallès Occidental com a l’Oriental.

Al Baix Ebre, tot i que es preveu una davallada d'un 40% de la collita respecte un any de collita plena, la collita que es preveu enguany es podria considerar satisfactòria, tenint en compte que és un territori que porta anys amb poca collita i els dos últims anys ha tingut poca producció a causa de la greu sequera.

A les Garrigues, es preveu davallada allà on va haver molta producció l'any passat i en aquelles zones on es va collir amb condicions climàtiques adverses que van fer caure molta fulla. En canvi, a la zona de Garrigues sud-Priorat nord, de moment no es preveu davallada, altra cosa seran els possibles danys del repiló.

A la zona del Baix Penedès, es preveu una davallada d'entre el 30% i el 40% de la collita, no tant per les pluges, sinó per la gran collita que es va tenir la campanya anterior.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho