Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Unió de Pagesos calcula que la collita d'ametlla en secà disminuirà un 25% i el preu anirà a la baixa

En regadiu, la previsió és que augmenti la collita. Cal tenir en compte que han entrat finques noves en aquesta producció

Etiquetes   de la terra, ametlla, terres ebre, agricultura

Publicat el26/8/2020

Unió de Pagesos calcula que la collita d’ametlla en secà disminuirà un 25% i el preu anirà a la baixa | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Unió de Pagesos calcula que la collita d'ametlla tradicional en secà d'aquesta campanya, que ha començat fa pocs dies en algunes comarques amb les varietats primerenques, pot disminuir un 25% de mitjana a Catalunya, ja que en aquestes zones els arbres es van carregar de molts fruits l'any passat i, per tant, la floració d'enguany ha estat molt més baixa. En regadiu, la previsió és que augmenti la collita. A més, cal tenir en compte que han entrat finques noves en aquesta producció.

El sindicat alerta, però, que els preus en origen de l'ametlla sembla que es mantindran baixos. La Llotja de Reus va tancar amb un preu de 3,10 euros el quilo gra abans de l'estiu, i la previsió és que no obri amb una cotització més alta de 3,20 euros el quilo gra. Un factor que ho condiciona és la gran collita que s'espera a Califòrnia (Estats Units), amb un augment de més de 17%, que arrossegarà els preus mundials a la baixa.

Unió de Pagesos ja va alertar el juny passat que el preu en origen de l'ametlla es va reduir en un 32% els sis primers mesos d'aquest any, i va passar de 5 euros a 3,40 euros el quilo gra, segons les dades de la Llotja de Reus. El sindicat va reclamar a les administracions mesures per a les explotacions d'ametlla a Catalunya i alerta del perill de la seva viabilitat. Va demanar al Ministeri d'Agricultura que regulés les llotges de referència per fer-les transparents, i que els preus que determinen responguin a la realitat del mercat, així com que estudiï la recuperació de l'ajuda d'Estat per a superfícies de fruita seca, de fins a 120,75 €/ha, per a les superfícies d'ametller de baix rendiment, bàsicament de secà, que es veuen especialment afectades per la situació de davallada del preu de mercat.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu