Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


«Una Mar de Colors» arriba al Museu de la Mar de l'Ebre

L’exposició mostra temàtiques marineres d’arreu d’Europa de la mà d’artistes internacionals

Etiquetes   vida activa, cultura, turisme cultural, la rapita, museu terres ebre, terres ebre, museu de la mar delebre

Publicat el10/2/2022

«Una Mar de Colors» arriba al Museu de la Mar de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'exposició és una iniciativa de la galeria Port Gallery, el Museu de la Mar de l'Ebre i l'Ajuntament de la Ràpita, amb el suport del Museu de les Terres de l'Ebre.

Port Gallery és una galeria ubicada al centre històric de Barcelona especialitzada en art emergent i contemporani. El seu objectiu principal és la recerca de nous talents dins el món de l'art pictòric. Amb aquest objectiu, l'activitat de la galeria es centra en l'organització d'exposicions mensuals al seu local, ubicat al carrer Josep Anselm Clavé 13, a tocar del Port de Barcelona. Entre les activitats que duen a terme hi ha l'organització d'exposicions en centres de caràcter públic, com museus o centres cívics, i privats. A més a més, participa en fires nacionals i estrangeres sempre amb la finalitat de promocionar els seus artistes.

Les obres que arriben a la Ràpita són creacions dels artistes Ulpiano Carrasco, Sthepane Villafane i Vera D.

Vera D. va néixer a Praga, República Txeca, filla d'un empresari col·leccionista d’art i una soprano filla de pintors. Sent molt jove, entra professionalment en el món de l’espectacle com a acròbata dels “jocs icàris”. Durant vint anys d’actuacions viatja pels cinc continents, i a través d’aquesta perspectiva crea els seus clixés de les diversitats, els espais i els colors. Actualment, Vera D. treballa en els seus estudis de Barcelona, Costa de Flor del taronger (País Valencià), i Moràvia (República Txeca). L’obra de Vera D. és un reflex de records a través de colors i sensacions dels seus viatges mostrant els canvis o mutacions de les coses.

Stephane Villafane inicia els seus estudis a l’Escola Nacional d’Arquitectura de Lió i a l’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona. La onnexió amb diferents artistes el porten gradualment cap a les arts visuals. Es converteix així en un artista polifacètic generant creacions d'arquitectura, pintura, dibuix, curtmetratge i fotografia. Després d'anys treballant a Barcelona com a arquitecte torna a França on, a partir de 2015, decideix dedicar-se de ple a la pintura i l’escultura. Actualment també és professor a l’Escola d’Arquitectura de Montpeller.

Les seves obres es construeixen entorn al paisatge, l’arquitectura, els viatges i la llum. A dia d'avui, estan representades per diverses galeries internacionals i formen part de col·leccions privades, principalment als Estats Units i a Europa.

Finalment, Ulpiano Carrasco (Cuenca, 1961) és un artista amb 34 anys de carrera expositiva que no ha abandonat l’estudi del paisatge rural manxec que el va veure nàixer. El pintor crea un paisatge simbòlic, colorista i personal a través de les arbredes, els boscatges, les terres de conreu i guarets utilitzats com a arguments plàstics. Carrasco pinta el que sent, i ens ho explica a través del color i de la forma, en un constant diàleg, llarg i tibant, substituint les paraules per múltiples pinzellades, tocs i més tocs, mínims detalls que en el seu conjunt adquireixen personalitat. La seva obra ha estat representada a ciutats com Madrid, Barcelona, València, Bilbao, Singapur, Hong Kong, Milà, Taipei, Shanghai, Dubai, Nova York, Miami, Venècia, París, Gant (Bèlgica), Londres o Yorkshire (Anglaterra), entre altres.

L'exposició s'inaugura a la nostra sala d'activitats temporals el divendres 25 de febrer a les 19 h. Serà visitable fins al diumenge 27 d'abril, i l'entrada serà gratuïta. No perdeu l'oportunitat de visitar una de les exposicions amb més nivell que ha passat pel nostre museu i descobrir artistes de prestigi internacional.


Exposició: Una Mar de Colors
Lloc: Museu de la Mar de l’Ebre
Dates: Del 25 de febrer al 27 d’abril de 2022
Entrada: gratuïta


Per: Redacció


comparteix-ho