Concert solidari #monsortirem

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/4/2021#) AND (caducitat>=#12/4/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Una cursa solidària amb els afectats de cistinosi

Sant Jaume d´Enveja va acollir una cursa «Quilòmetres Solidaris» de 10Km i una caminada de 5Km per a recaptar fons per a lluitar contra la cistinosi, una malaltia rara que provoca complicacions a diversos òrgans amb pèrdua de massa muscular, dificultat per empassar, diabetis, ceguesa i hipertiroïdisme.

Etiquetes   running, sant jaume enveja, montsia, solidaritat

Publicat el5/6/2017

Aprofitant un cap de setmana sense curses urbanes a les Terres de l'Ebre, el dissabte 3 de juny va ser el dia triat per l'Associació Cistinosi Espanya per a organitzar la cursa «Quilòmetres Solidaris» de 10 Km i una caminada popular de 5 Km a Sant Jaume d'Enveja (el Montsià).

A les 6 de la tarda els 50 corredors i els gairebé 200 caminadors van prendre la sortida des del col·legi en direcció al pont de la Pallaresa del canal de la dreta de l'Ebre. En arribar al pont del Barceloní (Km 2,5) els caminadors van entrar a Sant Jaume pel carrer de Sant Jordi, mentre que els corredors van seguir el seu camí en mig d'arrossars fins a la finca de la Comandanta (Km 4,5), on van seguir pel passeig del Riu fins entrar al casc urbà de Sant Jaume on tornaven a coincidir els caminadors i corredors, compartint recorregut fins al final. Des d'aquest punt van continuar pel passeig del Riu fins al pont Lo Passador, creuant tot el poble per l'avinguda de l'Ebre, el carrer Major i l'avinguda Mallorca fins arribar al col·legi on hi havia la línia d'arribada.

Tot i que el cap de setmana ha estat força mogut, meteorològicament parlant, just durant el desenvolupament de la cursa i caminada la pluja, que havia anat caient durant tot el matí, va donar una treva als participants, i va tornar a caure en el moment de l'entrega de premis.

Els corredors més ràpids van ser, Martí Soriano (BTT Montbike Amposta) amb un temps de 39 minuts i 36 segons i Sita Batalla (Ultra Runners Esports Amposta) amb 44 minuts i 39 segons.

Una cursa solidària amb els afectats de cistinosi | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Podi absolut masculí de la 1a cursa «Quilòmetres Solidris» (foto: Albert Fotografia)


El podi masculí va quedar d'aquesta manera:
1r. Martí Soriano (0:39:36)
2n. Domingo García (0:41:16)
3r. Eduard Saborido (0:43:09)

El podi femení va estar format per:
1a. Sita Batalla (0:44:39)
2a. Olga Vilar (0:48:39)
3a. Susana Redó (0:49:05)

Una cursa solidària amb els afectats de cistinosi | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Podi absolut femení de la cursa «Quilòmetres Solidaris» a Sant Jaume d’Enveja (Montsià, Terres de l’Ebre). Foto: cedida


Pel que fa als corredors locals, els primers van ser Andreu Pinza, Gabriel Puig, Miguel Noel Bages i Mireia Parra.

Els participants van coincidir en els comentaris positius sobre el recorregut, que va agradar molt perquè, ja se sap que, en ple delta de l'Ebre, no va tenir cap desnivell, cosa que agraeixen molt els corredors de running.

L'organització de la cursa va agrair a tots els participants, patrocinadors i voluntaris la seva assistència i implicació en aquesta primera cursa, amb la intenció de repetir-se molts anys més, per tal d'informar a la ciutadania sobre aquesta malaltia i de recollir fons per finançar les diferents accions que portarà a cap l'ACE Cistinosi.

La cistinosi és una malaltia considerada rara, causada per l'acumulació de l'aminoàcid cistina en diversos òrgans del cos, com ronyons, ulls, fetge, músculs, pàncrees, cervell i cèl·lules blanques de la sang. L'acumulació de cistina pot provocar complicacions als òrgans afectats, comportant pèrdua de massa muscular, dificultat per empassar, diabetis, ceguesa i hipertiroïdisme.