Descobreix el patrimoni de Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. De l´1 de juliol a l´11 de setembre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Ultra Bike Els Ports, un repte en un entorn únic

A les Terres de l´Ebre es disputen moltes curses de BTT però en mancava una de llarga distància. L´Ultra Bike Els Ports arriba el 7 d´octubre per a cobrir aquesta mancança amb un recorregut de 143 Km pel massís del Port. A més també es disputarà la Pro Bike, amb un recorregut menys exigent amb 55 Km.

Etiquetes   btt, ultra bike, els ports, terres ebre

Publicat el23/8/2017

Les Terres de l'Ebre tenen una llarga tradició de marxes, trobades i curses de BTT des de que a principis de la dècada dels 90 del segle passat, els clubs ebrencs van començar a organitzar activitats perquè els que aleshores s'iniciaven en la pràctica de la bicicleta de muntanya descobrissin de la mà de les entitats locals noves rutes, camins i senders.

Des de l'aleshores el món del mountainbike ha evolucionat molt tant en l'aspecte competitiu, de materials, components, marques, modalitats de proves esportives, ... i els clubs de les Terres de l’Ebre es van organitzar sota el paraigües de la Xallenger BTT, que és el circuit estable de curses de BTT a les Terres de l'Ebre del que enguany s’està disputant la vuitena edició. A més de l’organització de marxes no competitives, quedades, curses d’enduro, ... però, entre altres modalitats, en feia falta una de llarga distància; però el proper 7 d'octubre aquesta mancança quedarà coberta amb la disputa de dues proves pel massís dels Ports. Concretament seran l'Ultra Bike Els Ports, amb un recorregut de 143 Km i 4.200 metres de desnivell positiu acumulats, i la “germana petita” la Pro Bike Els Ports amb 55 Km.


Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta


Ultra Bike els Ports, tot un repte en un entorn únic.

Des de Kebo Events i els clubs de la Xallenger, organitzadors de l'Ultra Bike Els Ports i la Pro Bike, presenten aquestes dues proves com un repte per als bikers en un entorn natural i paisatgístic únic i molt adient per a la pràctica de la BTT com és el massís del Port, considerant-se, pels organitzadors, com un important pas endavant en el creixement de la pràctica de la BTT a la zona.


L'escenari seran la part del massís del Port a les Terres de l'Ebre però també les comarques veïnes del Matarranya i el Baix Maestrat amb un recorregut, per a l'Ultra Bike Els Ports, de 143 Km i 4.200 metres de desnivell positiu amb sortida i arribada a Arnes (Terra Alta), passant pel terme municipal de Beseit, a la comarca del Matarranya; Alfara de Carles, Paüls, Roquetes i Tortosa, a la comarca del Baix Ebre; La Sénia (El Montsià) i també els municipis terraltins de Prat de Comte i Horta de Sant Joan. Els participants tindran fins un màxim de 13 hores i mitja per a cobrir tot el recorregut.

Pel que fa a la Pro Bike s'ha pensat per als que no vulguin fer una cursa tan llarga com la Ultra Bike però sense perdre l'oportunitat de pedalar pels Ports, amb un recorregut de 55 Km.

Kebo Events compta amb una llarga experiència en l'organització d'esdeveniments esportius, com és l'ultra trail Estels del Sud, una cursa per muntanya, també pel massís del Port de la que ja se n'han fet 3 edicions, mentre que els clubs ciclistes ebrencs com són el Club BTT Tivissa, Club BTT La Torre de l'Espanyol, Club Ciclista d'Ascó, Club BTT MontBike, BTT L'Auberge de Benissanet, Club BTT La Ràpita y Club Ciclista Perelló, també tenen molta experiència amb l'organització de marxes i curses BTT com ho són les proves de la Xallenger.

Informació relacionada:

Track de l'Ultra Bike Els Ports 2017:

Powered by Wikiloc